Može li Huawei Mate 30 Pro sačuvati primat brenda u top klasi smartfona?

Huawei Mate 30 linija smartfona se neće pojaviti na tržištu prije septembra ili oktobra 2019, potvrđeno je iz same kompanije. Međutim, ta serija već sada izaziva ogromno interesovanje i još veća očekivanja. Najviše pažnje, naravno, privlače najave o modelu Mate 30 Pro. Riječ je o direktnom nasljedniku aktuelnog Mate 20 Pro iz oktobra prošle godine, po mnogima najboljeg ikad napravljenog smartfona.

Fantastična P30 serija smartfona samo što je stigla na tržište, a Huawei već najavljuje flagship modele za drugu polovinu 2019. Tako su objavljene i prve informacije o “budućem kralju smartfona”. Prema tim najavama, Mate 30 Pro će u odnosu na Mate 20 Pro imati veći ekran, jači čipset i bateriju, te njeno superbrzo punjenje. A kamere? Čuvene Leica kamere na top telefonima brenda Huawei su posebna priča i, naravno, očekuju se još veće njihove mogućnosti.

Leica kamere zaštitni znak Mate serije

Ako je vjerovati prvim glasinama, Huawei Mate 30 Pro će imati impozantni, prostrani AMOLED ekran dijagonale od 6.71 inča. Pokretaće ga novi, poboljšani kompanijin procesor Kirin 985, a imaće i ugrađeni 5G modem. Novi procesor prvenstveno treba da obezbijedi još bolje performanse od prethodnika.

Baterija od 4200 mAh dobiće podršku za 55W brzo punjenje. U AMOLED ekranu koji proizvodi BOE, naći će se čitač otiska prsta, što već postaje standard u top klasi smartfona. Ipak, Leica kamere su svojevrsni zaštitni znak Mate serije. Dolazeći flagship, navodno, imaće ih čak četiri na poleđini. Tako bi modul glavne kamere na modelu Mate 30 Pro trebalo da sadrži moćnu kombinaciju različitih senzora.

Jesenje odmjeravanje snaga

Nema sumnje da će novi model “pokupiti” sve što valja od svojih prethodnika. Najmanje što možemo očekivati je da će fotoaparat na poleđini imati regularni, ultraširoki, telefoto i 3D ToF senzor. Nezamislivo je da taj set ne zaokruži i čuvena periskopska kamera sa višestrukim zumom, koja je proslavila Mate 20 Pro i P30 Pro.

Sve u svemu, Huawei i nema tako težak zadatak da dodatno unaprijedi svoje aktuelne flagship modele smartfona. U plodovima uspješnog rada kojim su načinili ogroman iskorak na dinamičnom tržištu još mogu da uživaju. Međutim, Samsung i Apple za jesen takođe pripremaju za isporuku na tržište svoje najjače adute. Novi iPhone modeli i nenadmašna Samsung Galaxy Note serija biće sigurno najveći rivali jesenjim Huawei uređajima.

Scroll to Top