Samsung za avgust priprema predstavljanje svoje najmoćnije Note serije

Kompanija Samsung bi 8. avgusta ove godine trebalo da predstavi svoju jubilarnu, Galaxy Note 10, seriju smartfona. Od novih Note modela očekuje se da iznova pomjere granice ogromnih mogućnosti koje su ih i do sada odlikovale.

Ipak, najviše intrigira pitanje da li će ovi dolazeći telefoni uspjeti da nadmaše kvalitete najnovijih Huawei uređaja. Kompanija Samsung je svjesna da će izgubiti vodeću poziciju u proizvodnji smartfona ako ne odgovori adekvatno na uzlet kineske konkurencije. Najjače oružje južnokorejskog giganta za taj odgovor je, naravno, njihova reprezentativna Note serija.

Prema još nepotvrđenim informacijama, Samsung za prvu polovinu avgusta priprema predstavljanje čak četiri modela Note serije. Biće to, najvjerovatnije, Galaxy Note 10e, Galaxy Note 10, Galaxy Note 10 Pro i Galaxy Note 10 5G.

Veći ekrani, poboljšani S-Pen

Južnokorejski mediji već spekulišu da će dizajn nove serije biti po uzoru na Note 9 postavu, koja je ostvarila fantastične rezultate u prodaji. Nema sumnje da će najavljeni novi uređaji biti unaprijeđeni u odnosu na prethodnike, a koliko, tek ćemo da vidimo. Uglavnom, treba očekivati vrhunske telefone top klase na kakve smo i navikli pod oznakom Galaxy Note.

Prema sadašnjim spekulacijama, Samsung Galaxy Note 10e imaće Dynamic AMOLED ekran od 6.28 inča. Ostali uređaji ove serije imaće nešto veće ekrane istog tipa. Galaxy Note 10 će imati dijagonalu 6.4, a Note 10 Pro čak 6.8 inča, koliko i model Note 10 5G.

PhoneArena prenosi da će se razlikovati i količina RAM memorije, a kretaće se od 8 do 12 GB. Razlike će postojati i u količini memorije za skladištenje, a ona će biti u rasponu od 128 do 512 GB. Na novim modelima telefona Note serije variraće i broj i tipovi kamera.

S-Pen će ove godine, ako je vjerovati glasinama, takođe biti faktor odluke pri izboru Samsungovih novih flagship modela. Naime, Note 10e i Note 10 će vjerovatno imati nešto jednostavnije verzije ove čudesne olovke. Ipak, pretpostavlja se da će biti na visokom nivou S-Pena kakav dolazi uz fantastični Galaxy Note 9. Međutim, Note 10 Pro i Note 5G bi mogli dobiti unaprijeđene, veće olovke, koje bi mogle imati i ugrađenu kameru.  

Napokon, južnokorejski izvori spekulišu da bi telefoni nove serije mogli dobiti i znatno veću brzinu punjenja baterija. Navodno, biće to punjenje brzine do 50 vati, odnosno najmanje dvostruko brže od sadašnjih Samsungovih telefona.

Galaxy Note 9 nikad povoljniji

Nema sumnje da Samsung priprema fantastične nove telefone pa se ne treba pretjerano nadati njihovim pristupačnim cijenama. S druge strane, biće to uređaji sa manjom ili većom nadogradnjom u odnosu na aktuelni, po mnogima savršeni, Note 9. A taj model telefona trenutno košta 1.599 KM i predstavlja odličnu priliku za isplativu investiciju.

Naime, Galaxy Note 9 su 24. avgusta 2018, kada se pojavio na tržištu, mnogi proglasili najkvalitetnijim smartfonom na svijetu. Taj kvalitet nije nestao pred naletom novih modela telefona i zato danas predstavlja odličnu priliku za povoljnu kupovinu.

Scroll to Top