Polovina ispitanih Amerikanaca ne zna koji model pametnog telefona ima

I simpatična i zabrinjavajuća statistika otkriva da većina Amerikanaca ne zna koji model telefona koristi. Mnogi od njih, kako prenosi mondo.rs, pogrešno misle i da im telefon podržava 5G mrežu.

Decluttr, najveća američka platforma za prodaju korišćenih telefona, objavila je izvještaj o “second hand“ mobilnim telefonima. Polovina američkih korisnika ne umije da identifikuje koji telefon ima, odnosno koji model uređaja prodaje. Čak trećina američkih korisnika vjeruje da im telefon posjeduje 5G mogućnost podrške, iako to nije tako. Naime, u vrijeme ovog ispitivanja, smartfoni sa 5G modemima se još nisu zvanično prodavali u SAD.

Decluttr je vršio istraživanje na 2.000 američkih potrošača, uzrasta preko 18 godina koji trenutno posjeduju pametni telefon. Ispitivanje je obavljeno u namjeri da se sazna koliko i kako Amerikanci svakodnevno koriste svoj telefon. Većina ih je izjavila da su ažurirali svoj uređaj u proteklih 12 mjeseci. Telefon je zbog kvara promijenilo 31 odsto korisnika, a oko četvrtine njih uređaj želi da zamijeni za noviji, brži model.

Korisnicima su ponuđene fotografije kako bi identifikovali model koji trenutno nose, ali polovina iPhone korisnika to nije umjela da učini. S druge strane, 72 odsto korisnika Samsung Galaxy S9+ telefona je to mogla da učini. GSMArena ironično zaključuje da im je u tome vjerovatno pomogla i ogromna “devetka” na ekranu Galaxy S9+ modela sa slike.

Iako je 31 odsto korisnika ubijeđeno da im telefon podržava 5G, još čudnije je da ih čak 62 odsto tvrdi da im uređaj radi mnogo brže na 5G mreži. Kao što smo već naveli, odgovori ispitanika u ovom istraživanju dobijeni su prije pojavljivanja na tržištu uređaja sa 5G modemima.

Nešto veći procenat korisnika Samsung smartfona smatra da im telefon posjeduje 5G, nego što to misle korisnici iPhone uređaja. U prosjeku, šest odsto više Galaxy korisnika je u zabludi da im telefon posjeduje 5G, od iPhone korisnika.

Scroll to Top