Ako slika ne laže, Apple 10. septembra predstavlja novi iPhone arsenal

Novi iPhone modeli kompanije Apple trebalo bi da budu zvanično predstavljeni 10. septembra ove godine. Na to ukazuje objava fotografije sedme beta verzije kompanijinog iOS 13 operativnog sistema, na kojoj je vidljiv baš navedeni datum.

Naime, screenshot nazvan „HoldForRelease“ prikazuje između ostalog i ikonicu iOS Calendar aplikacije, koja na sebi ima datum 10. septembar. Ovo, naravno, još nije zvanična potvrda promocije dugo očekivanih flagship smartfona kalifornijske kompanije, ali ne može biti daleko od istine. Novi iPhone arsenal, definitivno, stiže u prvoj polovini sljedećeg mjeseca.

Poznato je da je Apple i prethodnih godina novitete predstavljao, uglavnom, drugog utorka u mjesecu septembru. Prošle godine, recimo, prikazan je sličan snimak ekrana na kome je bio označen 12. septembar. I, bio je to dan kad su predstavljeni novi iPhone pametni telefoni, ali bila je srijeda. Malo odstupanje dogodilo se, kako mnogi vjeruju, da se datum promocije ne bi poklopio sa 11. septembrom, danom sjećanja na najveću tragediju u novijoj američkoj istoriji.

Uglavnom, očekuje se da će pored tri nova iPhone modela, Apple predstaviti i novi Apple Watch. Ponegdje se nezvanično pominje i promocija novog, redizajniranog MacBook Pro računara sa ekranom od 16 inča. Međutim, dosadašnje glasine o skorom pojavljivanju MacBook Pro računara još nisu dovoljno pouzdane i niko ih ne potvrđuje.

Uz najnovije iPhone modele, izvjesno je da će napokon biti predstavljena i prva stabilna verzija iOS 13 i macOS Catalina. Ovi operativni sistemi, kako već tradicija nalaže, korisnicima će biti na raspolaganju za besplatnu nadogradnju nekoliko sedmica nakon promotivnog događaja.

Podsjetimo, novi iPhone modeli treba da naslijede prošlogodišnje fantastične uređaje iPhone Xs, Xs Max i Xr.

Scroll to Top