GAMESCOM Pogledajte trailer za dolazeći Need for Speed – Heat

Need for Speed – Heat je službeni naziv novog nastavka trkačkog serijala čiji je oficijelni trailer upravo objavljen na Gamescom sajmu. Izdavač ultrapopularne igre, Electronic Arts, otklonio je sve dileme i zvanično najavio dolazak 16. nastavka čuvenog serijala, NFS – Heat.

Vrele su noći, traži se pun gas. Igrači će voziti po Palm City-ju i takmičiti se u brojnim trkama kako bi postali najbolji vozači u tom fiktivnom području. Razvojni tim Ghost Games-a najavio je dvije vrste trka.

Prva se zove Speedhunters Showdown i održava se po danu, a igrači zarađuju novac za kupovinu i uređivanje svojih automobila. Druga vrsta trka u NFS – Heat odvija se noću. U igri Rep takmičari grade reputaciju i bježe od policajaca koji mogu da im zaplijene vozila i naplate kazne.

Need for Speed je serijal koji okuplja milione fanova, pa se sa ogromnim nestrpljenjem čeka i najavljeni nastavak. Prema posljednjim informacijama, Need for Speed – Heat treba da izađe 8. novembra za PlayStation 4, PC i Xbox One.

Za sada je poznato da je NFS – Heat uzbudljiva, adrenalinska trkačka igra u kojoj zakoni blijede kako sunce zalazi. Noću uplovljavate u podzemne ulične trke u kojima pokušavate da izgradite vlastitu reputaciju opakog vozača. Dobićete priliku da formirate vlastiti vozni park i izgradite i istaknete vlastiti identitet za volanom.

U Need for Speed – Heat poželjno je da budete jedinstveni i da se pobrinete da svi znaju ko ste. Po danu ćete graditi reputaciju izazivanjem policijskih patrola, ali noću se situacija mijenja iz osnova. Tada će se podići zloglasne grupe robijaša i kreće potraga za vama i vašim četvorotočkašem. Treba li reći da vam život zavisi od vozačkih vještina i vozila kojem ste poklonili povjerenje?

Scroll to Top