Xiaomi osvojio svijet smartfonima, sada isto čine i sa Smart televizorima

Xiaomi je u prvoj polovini ove godine uvećao prihode za fantastičnih 20% u odnosu na isti period 2018. Uprkos stagnaciji tržišta smartfonima, ova kineska kompanija je u prvoj polovini 2019. plasirala oko 60 miliona telefona. Na taj način održali su prošlogodišnji nivo, pa čak donekle i prebacili očekivanja. Sve to doprinijelo je profitu od 810 miliona dolara, što je na godišnjem nivou uvećanje od nevjerovatnih 49.8%.

Xiaomi trenutno drži 4. poziciju na listi top proizvođača smartfona iza kompanija Samsung, Huawei i Apple. Dolazak u top 4 brenda, Xiaomi je ostvario zahvaljujući prije svega odličnom odnosu kvaliteta i cijene svojih proizvoda. Naravno, kupci su to prepoznali, pa je ovaj kineski brend već izrastao u ozbiljnog globalnog igrača na polju proizvodnje smartfona.

Takođe, Xiaomi se sve bolje pozicionira i kao proizvođač mnogih drugih digitalnih pametnih uređaja. Xiaomi TV linija se ispostavila kao njihov novi veliki uspjeh. Naime, u Kini su već postali najveći isporučilac televizora, a čak su i na globalnom nivou dostigli visoko 5. mjesto. Njihov podbrend Redmi predstaviće 29. avgusta svoj prvi Smart TV, dijagonale ekrana 70 inča.

Redmi ima dvije dobre linije smartfona, Redmi Note 7 u srednjem rangu i Redmi K20 u flagship klasi. Sada započinju i eru proizvodnje Smart televizora i iako su novi na tom tržištu, u njihov kvalitet teško je posumnjati.

Trenutno je na tržištu mnogo Mi TV modela, navodi sajt racunalo.com. Posljednje predstavljene serije su 4A i 4C i svrstavaju se u pristupačnije modele Smart televizora. Prije 6 mjeseci Xiaomi je predstavio E65A model koji ima dijagonalu 65 inča, po cijeni od 425 dolara, što je oko 750 KM. Biće zanimljivo vidjeti po kojoj će se cijeni prodavati dolazeći 70-inčni Redmi Smart TV.

Scroll to Top