Saznajte kako Google Go aplikacija jeftine telefone čini boljim i efikasnijim

Google Go aplikacija u takozvanoj lakšoj verziji postala je globalno dostupna i ubrzava pretragu na internetu i na najjeftinijim smartfonima. Godinu i po od predstavljanja u Indiji i Indoneziji, “lite” aplikacija stigla je i do korisnika u drugim dijelovima svijeta.

Budući da zauzima samo 7 MB, Google Go aplikacija je zamišljena kao alatka za pretraživanje interneta, prvenstveno na telefonima iz najnižeg cjenovnog ranga. Pretraživač, pored toga što zauzima manje prostora, pamti i posljednje rezultate pretrage. Zahvaljujući ovoj opciji, korisnik može da im se vrati ako iznenada ostane bez interneta.

Iako dizajniran za uređaje sa lošijim specifikacijama, Google Go ima i nekoliko funkcija kreiranih na osnovu potreba rastućeg tržišta. Tako je aplikacija prošle godine dobila i Lens funkciju. Riječ je o opciji koja dozvoljava aplikaciji da uz pomoć kamere čita tekstove koji se fotografišu, i to naglas.

Tu je i opcija za glasovno pretraživanje, te ona koja omogućava čitanje internet stranica korisnicima koji imaju poteškoće u čitanju. Opcija čitanja internet stranica od pomoći je svima koji nisu u stanju da samostalno tumače tekst.

Google Go je samo jedna od Go aplikacija koje se kreiraju za potrebe tržišta u razvoju. Zanimljiva je i Gmail Go aplikacija koji nudi isto iskustvo, ali zauzima manje prostora. Gallery Go služi za jednostavno organizovanje fotografija. Pored toga, Google nudi i Android Go, verziju operativnog sistema za telefone sa slabijim kapacitetom.

Zahvaljujući navedenim Google novitetima, jeftini telefoni slabijih specifikacija odjednom dobijaju na vrijednosti jer postaju upotrebljiviji i korisniji. 3D BOX ima veliki izbor veoma pristupačnih telefona koji uz Google Go i druge srodne aplikacije mogu biti znatno brži. Tako jeftini modeli smartfona kao što Xiaomi Redmi Go, Redmi 7A, Samsung Galaxy J4+, Redmi 7 ili Samsung Galaxy A10 postaju još isplativiji, jer korisnici dobijaju kvalitet više po istoj cijeni.

Scroll to Top