FIFA i eFootball PES nikad nisu bili jači u borbi za naklonost fanova

Ljubitelji PES-a sitno broje do 10. septembra kada će izaći nova verzija fudbalske igrice za PlayStation 4 i druge platforme. Oni koji više preferiraju FIFA, za to će morati da sačekaju tačno dvije sedmice više.

Izdavač PES-a Konami uzdrmao je EA Sport uzevši im italijansku Seriju A, ali i EURO 2020 u periodu odvijanja šampionata. Međutim, ni EA Sport, izdavač igre FIFA, nije sjedio skrštenih ruku. U njihovom dolazećem izdanju igre za PS4 i druge platforme naći će se dodaci koji će, takođe, obradovati milione fanova.

PES osvojio EURO 2020

Konami i UEFA potpisali su sporazum po kojem će njihova igra eFudbal PES 2020 biti zvanična igra Evropskog prvenstva dogodine. DLC dodatak znači da će svima koji imaju originalnu verziju igre biti omogućena dodatna verzija posvećena kontinentalnom šampionatu. To će se desiti kada šampionat počne i važiće za sve platforme, prenosi telegraf.rs. DLC dodatak se očekuje u drugom tromjesečju naredne godine.

Partnerstvo dvije velike organizacije donijeće i oficijalne UEFA eEURO 2020 turnire u PES-u. Po mišljenjima obje strane ovo partnerstvo bi trebalo da izdigne eSport fudbal u Evropi na svim nivoima.

Pored EURO-a, PES je od FIFA preuzeo i italijansku Seriju A. Tako će u narednom periodu ljubitelji Konamijeve igre na raspolaganju imati prave igrače, klubove, grbove, dresove ali i lopte Kalča.

Sa druge strane, FIFA vraća stari mod koji su igrači krajem prošlog vijeka jako voljeli – Futsal i Street Football. Posljedji put FIFA je svoju fudbalsku simulaciju utakmice u dvorani imala, sad već davne, 1998. godine. Mnogi tadašnji ljubitelji EA Sportove igrice su i tada voljeli da je igraju. Tek kasnije, ovaj način popularizovan je kao Futsal. Pored toga, ubačen je i ulični fudbal na autentičnim terenima širom svijeta.

Ustupljeno mjesto i damama

Iako je bilo priče da bi FIFA 20 mogla na naslovnu stranu da stavi fudbalerku, do toga neće doći. Na naslovnici je nova Realova zvijezda Eden Hazard, ali žene će se, ipak, naći u igri.

Od 2016. godine igrači mogu za igru da biraju ženske nacionalne selekcije, a sada će moći da u Career modu biraju i ženske trenere. Na uličnim i utakmicama u dvorani, takođe će moći da igraju ženske ekipe ili ženski tim protiv muškog.

Dolazeće FIFA 20 i eFootball PES 2020 igre za PS 4 u 3D BOX-u mogu da se rezervišu u prednarudžbi. Na taj način ostvaruje se i ušteda od 10%. Kasnije, ove PS igre biće u redovnoj ponudi i u 3D BOX PlayStation shopu u Delta Planetu u Banjaluci. Takođe, prodavaće se i u svim poslovnicama 3D BOX-a u Banjaluci, Gradišci i Bijeljini.

Scroll to Top