Želite li supertelefon nastao spajanjem Samsung Galaxy serija S i Note?

Vodeće Samsung Galaxy linije smartfona, S i Note, uskoro bi mogle da budu spojene u jednu superseriju vrhunskih telefona. Doduše, sve je još na nivou glasina, ali ovakva fuzija i te kako ima smisla. Zašto, recimo – logično je zapitati se – u jednom uređaju ne bismo dobili sve najbolje od navedenih serija. U južnokorejskoj kompaniji, navodno, već ozbiljno razmatraju tu mogućnost.

Godinama je Samsung krajem zime predstavljao novu liniju Galaxy S telefona, dok je nova generacija Note telefona predstavljana krajem ljeta. Ako je vjerovati glasinama koje su se nedavno pojavile, ova praksa će uskoro biti promijenjena.

Rebrendiranje S i Note linije telefona

U prilog tome ide i izjava zvaničnika Samsunga koju su dali tokom jedne konferencije za medije posvećene Galaxy S seriji. Tada je, podsjetimo, menadžment južnokorejske kompanije izrazio sumnju da će se sljedeće, 2020. godine, pojaviti Galaxy S11 linija smartfona. Dakle, još početkom ove godine stigao je zvanični nagovještaj da će se S serija ubuduće drugačije brendirati.

Iz kompanije su takođe stigle informacije da je okrugla brojka u imenu aktuelne S serije zgodno vrijeme da se izvrši unificiranje brenda. Nezvanično se pominje da bi se to uradilo potencijalnim spajanjem vodećih Galaxy linija proizvoda.

Ovakva odluka bi definitivno imala smisla. Kada su se pojavile Galaxy S i Galaxy Note serije, postojala je jasna linija razdvajanja između njih, piše Phone Arena. Vremenom, naročito nakon pojave Galaxy S6 i Galaxy Note5 modela 2016. godine, razlike su se toliko smanjile, da su postala jasna preklapanja između ove dvije linije.

Danas možemo da kažemo da je Galaxy Note u suštini Galaxy S sa dodatom S-Pen olovkom. Najvažnije je da je pored potrošača i Samsung shvatio tu činjenicu. Po svemu sudeći, u kompaniji se ozbiljno razmišlja o tome. Međutim, još nema zvaničnih potvrda da će se ovo spajanje brendova zaista desiti.  

Vrijeme je za Galaxy One liniju?

Među nezvaničnim imenima za nasljednika ove dvije linije proizvoda pominje se Galaxy One. Ova nova serija mogla bi da ugleda svjetlost dana već tokom naredne godine, prenosi PC Press.

Naravno, suviše je rano da bismo znali da li će svi modeli potencijalne nove linije Galaxy proizvoda imati S-Pen. Takođe, ne zna se ni kada će biti vrijeme za predstavljanje te nove linije. Prostor koji eventualno nastane zbog neobjavljivanja novih S ili Note modela možda će se popuniti predstavljanjem druge generacije Galaxy Folda.

Brend Samsung izuzetno je popularan u BiH, naročito kada su u pitanju telefoni, a u posljednje vrijeme i televizori. S obzirom na to, šta vi mislite o ovoj mogućnosti spajanja dvije najjače linije smartfona kompanije Samsung. Da li biste uzeli telefon koji integriše sve najbolje iz serija S i Note? Ostavite nam komentar ili nas pratite na društvenim mrežama, uključite se u polemiku i saznajte šta drugi misle o ovome.

Scroll to Top