GoPro Hero 8 kamera spremna da naslijedi odličnu prošlogodišnju “sedmicu”

Nasljednik kamere GoPro Hero 7 na tržište stiže najvjerovatnije 1. oktobra. Na ovakav zaključak navodi objava na zvaničnom sajtu proizvođača, na kojoj se vidi fotografija sa obrisom kamere i navedeni datum.

Naziv “Ovo je akcija”, pojavljuje se preko videa koji se pušta iznova i jasno upućuje na velike mogućnosti nove kamere. Tako su tu kadrovi off road vožnji, skijanja, ronjenja i svega onoga na šta smo već navikli kada je GoPro Hero u pitanju. Vide se i kadrovi izbliza nečega što podsjeća na trenutno aktuelnog Frenka Zapu ili drugog sa JetPackom, navodi PC Press.

Najzatamnjenija fotografija u videu je najvjerovatnije fotografija nove, GoPro Hero 8, kamere. U međuvremenu, na internetu se pojavilo i mnogo drugih fotografija na kojima se, navodno, vidi Hero kamera najnovije generacije.

Rotacioni ekran, novi GP2 čip

Ispostave li se pretpostavke tačnim, uskoro ćemo imati priliku da testiramo mogućnosti nove GoPro Hero 8 kamere. Prema dosadašnjim nagovještajima, “osmica” će imati rotacioni ekran, dodato mjesto za blic i nove praktične mogućnosti. Između ostalog, trebalo bi da je pojačana i novim GP2 čipom za još bolju stabilizaciju video snimaka od prethodne generacije.

Pretpostavlja se da je GoPro Hero 8 kamera dobila poboljšanu optiku, veći kvalitet fotografije i novi senzor od 12 MP. Budući da do 1. oktobra nije ostalo mnogo vremena, uskoro ćemo sve navedene informacije moći da provjerimo. Do tada, nije loše podsjetiti se i prošlogodišnjeg modela GoPro kamere.

GoPro Hero 7 Black je i danas vrhunska akciona kamera, prije svega zahvaljujući nevjerovatnoj Hypersmooth video stabilizaciji. Kvalitet slike je odličan, a opcija glasovne komande pomaže da rad kamere aktivirate bez korišćenja ruku. Inteligentnih i kvalitetnih rješenja na ovom GoPro modelu je toliko da on zaslužuje apsolutno priznanje za najisplativiju investiciju u klasi.

Tradicija pomijeranja granica

GoPro svake godine na tržište izbaci nadograđenu Hero kameru. Jedna od najvećih nadogradnji do sada bila je sa „četvorke“ na „peticu“. Međutim, napredak Hero 7 Black kamere u odnosu na 6. seriju naprosto oduševljava.

U oktobru ćemo napokon vidjeti koliko je velika i kvalitetna nadogradnja Hero 8 kamere. Sudeći po najavnom videu na zvaničnom sajtu, GoPro nastavlja tradiciju pomijeranja granica mogućnosti svog atraktivnog proizvoda.

Scroll to Top