Xiaomi Mi Mix Alpha je futuristički, šokantno drugačiji smartfon (Video)

Xiaomi Mi Mix Alpha je futuristički smartfon, nestvarno velike snage i moćnih performansi, koji je kineska kompanija upravo predstavila javnosti. Riječ je o skupocjenom uređaju revolucionarnog izgleda, budući da mu ekran, prelazeći preko bokova, obavija i prednju i zadnju stranu. Flexible Super AMOLED ekran je zaštićen čvrstim staklom otpornim na ogrebotine, dok su ivice obezbijeđene legurom titanijuma (TC4).

Impresivno je, takođe, da Mi Mix Alpha ima supermoćnu kameru razvijenu u saradnji sa Samsungom. Ta kamera dolazi sa sistemom senzora od ukupno 108 MP. U stanju je da snima fotografije rezolucije čak od 27 MP! Telefon nema prednju kameru, koja mu nije ni potrebna, jer je za selfie dovoljno okrenuti uređaj i upotrebiti glavnu. Glavna triple kamera smještena je na okomitoj keramičkoj traci na poleđini uređaja.

Ikonice smještene na boku ekrana

Bočni tasteri na ovom telefonu dijagonale ekrana 7.92 inča i rezolucije 2088×2250 ne postoje. Ikonice koje prikazuju jačinu mreže i napunjenost baterije, prikazane su sa strane, dok je čitač otiska prsta u ekranu. Kad smo već kod baterije, ovaj konceptualni smartfon napaja Li-Po baterija kapaciteta 4050 mAh. Ako se neko pita gdje su zvučnici, odgovor je da je primijenjena Display Acoustic tehnologija, pa zvuk, i to vrhunskog kvaliteta, dolazi direktno sa ekrana.

Ikonice koje prikazuju jačinu mreže i napunjenost baterije, na Mi Mix Alpha uređaju prikazane su sa strane, na boku ekrana

Mi Mix Alpha je 5G pametni telefon koga pokreće Qualcomm Snapdragon 855+ procesor. Procesor je sa 8 jezgri i izgrađen je u vrhunskoj 7-nanometarskoj tehnologiji. Uređaj ima impozantnih 12 GB RAM-a kao, na primjer, i najnoviji flagship kompanije Samsung – Galaxy Note10+. Impresivan je i prostor za skladištenje podataka od 512 GB što će biti više nego dovoljno i najzahtjevnijim korisnicima.

Mi Mix Alpha će zabrinuti konkurenciju

Xiaomi Mi Mix Alpha bi u prodaji trebalo da se nađe u decembru ove godine, po cijeni od 2.800 dolara. Ovako visoka cijena ne treba da iznenađuje fanove Xiaomi brenda, niti da ih posebno brine. Više razloga za brigu ima njihova konkurencija, koja je do sada imala više traljavih pokušaja u izradi tzv. revolucionarnih smartfona.

Naime, nema nagovještaja da je kineska kompanija odustala od dobitnog koncepta po kojem na tržište isporučuju uređaje fantastičnog odnosa cijene i ponuđenog kvaliteta. Mi Mix Alpha je samo izuzetak koji potvrđuje pravilo da Xiaomi proizvodi uređaje vrhunskog kvaliteta. U ovom slučaju to će debelo da naplate, jer ovaj smartfon za prestiž proizvode u jako ograničenoj seriji.

Scroll to Top