Top 5 inovacija kojima je Samsung za pola vijeka postojanja mijenjao svijet

Kompanija Samsung ima dugu istoriju u oblasti inovacija, kao i u stvaranju i razvoju vrhunskih proizvoda i njihovih karakteristika. U proteklih pola vijeka postojanja, inovativne tehnologije postale su zaštitni znak južnokorejskog giganta.

Obilježavajući 50 godina uspješnog rada, Samsung je podsjetio na sopstvena dostignuća koja su proizvela pravu malu tehnološku revoluciju. U nastavku donosimo Top 5 inovacija kojima je južnokorejska kompanija mijenjala svijet i gradila brend koji danas poznaje cjelokupno čovječanstvo.

CDMA mobilni telefon

Samsung je 1996. godine predstavio svoj prvi CDMA (Code Division Multiple Access) mobilni telefon – SCH-100. To je, ujedno, bio prvi uređaj na svijetu koji je koristio CDMA tehnologiju za digitalizovani paketni prenos u proširenom spektru. U to vrijeme bila je to prilično velika i značajna inovacija koja je ubrzo našla široku primjenu. Ovaj model bio je izuzetno lagan i tanak, a imao je i opciju prepoznavanja glasa.

Samsung je 1996. predstavio svoj prvi CDMA mobilni telefon – SCH-100

SCH-100 je mogao da registruje i veoma delikatne zvukove, što se smatralo naprednim za to doba. Bila je to prava tehnološka inovacija. Samsung je u tu svrhu skovao novi slogan: “Snažan sa slabim zvukovima”, kako bi naglasio njegove mogućnosti. Krajem 1997, godinu nakon što je CDMA servis predstavljen prvi put, Samsung je ostvario prodaju od milion CDMA mobilnih telefona.

Pametni sat (Watch Phone)

Iako mnogi nisu toga svjesni, Samsung je prva kompanija koja je još 1999. godine napravila sat sa funkcijama telefona. Pomoću ovog jedinstvenog uređaja mogli ste u isto vrijeme provjeriti koliko je sati i obavljati telefonske pozive 90 minuta, bez dodatnog punjenja. Ova inovacija pokazaće se kao temelj sa kojeg je krenuo dalji razvoj nosivih tehnologija.

Samsung i danas prednjači na polju tehnoloških inovacija. Nema još ni dva puna mjeseca kako je predstavljen njihov novi pametni sat – Galaxy Watch Active2. Ovaj, prije svega fitness sat, omogućava korisnicima da vode kvalitetniji i zdraviji život uz pomoć malih, ali značajnih svakodnevnih promjena. Uređaj je pun inovacija i olakšava korisniku dostizanje zacrtanih ciljeva, poput dovoljnog sna, redovnog treninga i upravljanja stresom. Takođe, organizuje i olakšava uspješno izvršavanje obaveza i tako postaje najbolji čovjekov prijatelj. Kao dio Galaxy porodice, Watch Active2 sadrži ono najbolje iz Samsung ekosistema, za one koji uvijek tragaju za savršenim uređajima.

Full HD 3D LED televizor

Kompanija Samsung je već godinama vodeći proizvođač televizora u svijetu, zahvaljujući konstantnom uvođenju inovacija po pitanju dizajna i kvaliteta slike. S tim u vezi, prvi Full HD 3D televizor u istoriji lansiran je 2010. godine. Južnokorejski giganta otvorio je tako jedan potpuno novi svijet virtuelne 3D zabave.

Međutim, tehnologija je u posljednjih 10 godina značajno uznapredovala, kako na unapređenju uređaja, tako i na polju inovacija. Korisnici tako danas mogu da uživaju u fantastičnim i živopisnim slikama na svojim QLED televizorima. A Samsung i dalje predvodi istraživanja kako bi još više poboljšao korisničko iskustvo.

Samsung Galaxy Note serija

Samsung Galaxy Note serija smartfona ugledala je svjetlost dana 2011. godine. Bila je to velika inovacija u oblasti tadašnje proizvodnje pametnih telefona, naročito po pitanju veličine uređaja. Od tog trenutka, Samsung je neprestano poboljšavao svaki novi uređaj iz svoje Note serije, dodajući različite inovativne detalje originalnom dizajnu. Najbolji dokaz za to je najnoviji Galaxy Note10, predstavljen avgusta ove godine. Njegov fantastični Infinity-O displej, koji se prostire od ivice do ivice ekrana, savršen je za gledanje i kreiranje različitih sadržaja. Takođe, i kamera i revolucionarna S-Pen olovka unaprijeđene su gotovo do savršenstva, kako bi doprinijele nezaboravnom korisničkom iskustvu.

BESPOKE frižider pun inovacija

Samsung BESPOKE linijom frižidera počinje potpuno nova era kuhinjskog dizajna

Kompanija Samsung uvodi nevjerovatan obim inovacija i u kategoriji kućanskih aparata. BESPOKE linija frižidera posljednja je novina u tom smislu. Ovom serijom započinje potpuno nova era kuhinjskog dizajna. Naime, ona omogućava korisnicima da odabirom različitih materijala, boja, veličina i stilova prilagode vlastiti prostor. Na taj način, svaki korisnik može da ima jedinstveni, po mjeri pravljeni frižider, koji će biti prilagođen njegovom načinu života, potrebama, ali i kuhinjskom prostoru i dizajnu.

Samsung se konstantno trudi da ostvari širi uticaj na životnu sredinu, smanjenjem količine otpada koji se proizvodi u domaćinstvima. Osim inovacija i tehnologije, briga o korisnicima širom svijeta i njihovim potrebama u srcu je misije i vizije kompanije od samog početka. Zato je kompanija odlučila da 50. godišnjicu obilježi donirajući svoje vrhunske tehnološke proizvode onima kojima je pomoć najpotrebnija, čineći im život lakšim i funkcionalnijim. Osim toga, zaposleni će učestvovati u nizu volonterskih aktivnosti, dajući i lični doprinos lokalnoj zajednici.

Scroll to Top