iPhone SE 2 telefon kompanije Apple, navodno, stiže već početkom 2020.

iPhone SE iz 2016, jedan od najpopularnijih smartfona kompanije Apple svih vremena, uskoro bi trebalo da dobije nasljednika. Iako drugih pouzdanih detalja još nema, izvori iz industrije pametnih telefona tvrde da novi model stiže u prvom tromjesečju 2020. I što je najbitnije, biće to za Apple standarde veoma jeftin telefon, po cijeni, gotovo izvjesno, ispod 1000 KM.

iPhone SE je i dalje jedan od najprodavanijih telefona i najpopularniji iPhone do sada, iako to Apple nikad nije potvrdio. Ovaj kompaktni i čvrsti telefon obožavaju svi koji ga imaju, između ostalog i zbog zamjenjive baterije. Zamjenom baterije uređaj nastavlja da radi perfektno, pa se ubraja i među najpostojanije pametne telefone.

Retro dizajn, novi, moćni čipset

Ming Či Ku, analitičar Apple prilika na tržištu, tvrdi da će kompanija SE 2 model predstaviti u prvom tromjesečju 2020. Biće to praktično iPhone 8S, odnosno imaće izgled tog modela telefona. Međutim, većinu hardvera iPhone SE 2 telefon će preuzeti od iPhone 11 modela, uključujući najmoćniji čipset na planeti, Bionic A13.

Ne treba, naravno, očekivati specifikacije koje će vas “oduvati”, kako piše mondo.rs, ali će one svakako biti dovoljno moćne za narednih nekoliko godina kvalitetne upotrebe. Ovaj telefon bi tako po svemu pripadao srednjoj cjenovnoj klasi, ali bi zbog svojih specifičnosti bio izuzetno atraktivan.

Ekran SE 2 modela bi, navodno, trebalo da bude LCD tipa sa 326 piksela po inču kvadratnom. Memorijska konfiguracija će vjerovatno biti oko 3 GB RAM-a i 64 GB memorije za skladištenje podataka. Ovaj telefon će imati Lightning port, Touch ID i kamere koje su po mogućnostima slične onima na iPhone 11 modelima.

iPhone SE 2 – paket mogućnosti i kompromisa

Cijena bi, kako se spekuliše, trebalo da krene od 399 dolara za bazični iPhone SE 2 model. U najskupljoj varijanti cijena bi mogla da ide do 449 dolara, koliko sad, otprilike, košta iPhone 8 telefon.

iPhone SE 2 bi trebalo da bude sljedeći model onih koji su do sada koristili iPhone 6 i iPhone 6S. Oni, naime, ne žele fensi uređaje kakvi su iPhone X, iPhone XS ili iPhone 11, ali žele nešto moćnije od iPhone 8 ponude.

iPhone SE 2 će biti kompaktniji, uz ekran od 4.7 inča, ali će imati noviji hardver. To bi trebalo da bude pravi paket mogućnosti i kompromisa, koji su korisnici i kod modela iPhone SE voljeli.

Scroll to Top