Instagram Dark Mode napokon dostupan korisnicima Android i iOS uređaja

Ni Instagram nije odolio, pa je i na ovoj planetarno popularnoj aplikaciji aktivirana Dark Mode opcija. Sve je crno, potpuno suprotno od dosadašnjeg blještavo bijelog interfejsa, javljaju mediji. Na prvi pogled, novi izgled interfejsa zaista djeluje istovremeno pomalo čudno i veoma moćno.

Do sada su samo neki Android uređaji podržavali novu Dark Mode opciju, a od sada svi, uključujući i iOS modele. Instagram je pocrnio prije nekoliko sedmica za određene Android korisnike. Međutim, od 8. oktobra, nakon posljednjeg ažuriranja, “crni Instagram” dostupan je svim korisnicima Android i iOS uređaja.

Instagram je na zvaničnom Twitter nalogu otkrio da je Dark Mode dostupan svim iOS 13 korisnicima. Praktično, dostupan je stotinama miliona ljudi širom svijeta, koji su svoje iPhone ili iPod uređaje nadogradili na novi OS. Takođe, dostupan je i svim korisnicima Android 10 i Android 9.0 Pie operativnog sistema.

Za korišćenje crnog Instagram interfejsa potrebno je aktivirati Dark Mode u sistemu. Nakon ažuriranja aplikacije na verziju od 8. oktobra i njenog reseta, Instagram će automatski postati taman. Za sada tamni mod prikaza funkcioniše samo na taj način. Kasnije će prekidač biti dodat i u Podešavanja meniju same aplikacije, prenosi mondo.rs.

Scroll to Top