OCTOBER PAY DAY Popust na sve PS4 konzole u 3D BOX shop-ovima!!!

U 3D BOX shopu u TC Mercator i PlayStation shopu u Delta Planetu aktiviran je popust na sve PS4 konzole! Posljednji dani oktobra idealna su prilika za jeftinu nabavku neke od Sony PS4 konzola po cijenama već od 499 KM.

Sve PS4 konzole na akcijskom popustu pod nazivom October Pay Day su vrhunske platforme za gaming kompanije Sony. U većini slučajeva, tokom October Pay Day akcije, dolaze u paketu sa atraktivnim, besplatnim bonusima. O kakvim bonusima je riječ možete da saznate u 3D BOX shopu u TC Mercator, kao i u 3D BOX PlayStation shopu u Delta Planetu u Banjaluci. Uglavnom, većinu konzola na popustu u paketu prati i poneka popularna PS4 igra, dodatni vrijedni rekviziti ili nešto drugo.

Isplativost na vrhuncu

Nedavno je u gaming industriji glavna vijest bila da su Sony PlayStation 4 konzole prodate u 100 miliona primjeraka. Kompaniji je trebalo tek oko 6 godina za postizanje ovog impresivnog rezultata. Istovremeno, oboreni su i rekordi koje su do sada držali PlayStation 2, potom i Nintendo Wii konzola.

Danas nema sumnje da će PS4 konzole i dalje da se prodaju iznad jednog miliona primjeraka mjesečno. Za period april-jun ove godine, PS4 konzole prodate su u 3.2 miliona komada. Neće biti iznenađenje ako PlayStation 4 do kraja godine uđe u top 5 najprodavanijih konzola ikad.

Nema sumnje da će PS4 konzole i dalje da se prodaju iznad jednog miliona primjeraka mjesečno

Podsjetimo, nedavno smo pisali o tome zašto je ulaganje u PlayStation 4 konzolu trenutno mudra i isplativa odluka. Naime, isplativost odluke o kupovini može da se potkrijepi sa više jakih argumanata. PS4 konzole su danas znatno jeftinije nego kada su se tek pojavile na tržištu. S aktuelnim popustom, cijena im je pala i za 50% u odnosu na početne cijene.

Najbogatiji fond igara za PS4 konzole

Drugi jak argument za ulaganje u PS4 konzolu je njena postojanost i trajnost. Iz tog razloga ni kompanija Sony ne žuri sa pripremom sljedeće, PS5 generacije, koju zato i ne treba očekivati uskoro. Ako se to i desi krajem naredne godine, kako se najavljuje, biće to u početku konzola paprene cijene. Za pojavljivanje solidnog broja kvalitetnih igara pete generacije, takođe će trebati vremena. Potom, mudro je sačekati i prve recenzije kako nove konzole, tako i novih igara, a to nas već odvodi duboko u 2021. godinu. A šta igrati do tada, ako ne PS4?

Zapravo, sada je idealan trenutak za nabavku PS4 konzole, s obzirom na ogroman fond igara stvorenih za tu platformu u proteklih nekoliko godina. Međutim, ni to nije sve. U 3D BOX-u trenutno su i mnoge atraktivne PS4 igre na sniženju. October Pay Day akcija traje od 25. oktobra do 4. novembra.

Scroll to Top