iPhone 11 modeli stigli u 3D BOX, pogledajte koliko su vodootporni (Video)

Tri iPhone 11 modela kompanije Apple konačno su u prodaji i na našem tržištu. U redovnoj ponudi mogu da se pronađu u 3D BOX shopu u TC Mercator Banjaluka. Iako će se mnogi požaliti na njihove visoke cijene, mora se naglasiti da je riječ o vanserijski kvalitetnim uređajima. Njihove top specifikacije, premijum materijali od kojih su izrađeni i genijalna softverska rješenja, čine ih jedinstvenim na tržištu smartfona.

Možda upravo zato što nove Apple-ove modele telefona uz visoku cijenu prati i reputacija najboljih smartfona do sada, novinari sajta Cnet izveli su neobičan eksperiment. Oni su se, naime, zapitali šta će se desiti ako novi iPhone 11 i iPhone 11 Pro ispustite u vodu. Slijede njihovi utisci, koje prenosi telegraf.rs.

iPhone 11 i 11 Pro nisu potpuno otporni na vodu. Međutim, dovoljno su zaštićeni da izdrže polivanje kafom ili potapanje u bazen. Ali koliko vode ovi telefoni zaista mogu da podnesu?

Zvanični podaci kompanije Apple kažu da iPhone 11 ima IP68 rejting. To znači da je otporan na vodu do dubine 2 metra i može da izdrži 30 minuta potopljen. Skuplji iPhone 11 Pro i Pro Max takođe imaju IP68 sertifikaciju. Oni mogu da idu i dublje, do 4 metra i da izdrže 30 minuta pod vodom. Ipak, kakvo je stanje u realnom svijetu, otkriva nam eksperiment novinara sajta Cnet?

Dubina od 4 metra

Nakon 30 minuta pod vodom, i malo sušenja, ekrani na iPhone 11 i iPhone 11 Pro modelu su radili. Nije bilo znakova magljenja objektiva kamere. Svi dugmići i zvučnici su radili. iPhone 11 je zvučao malo lošije, dok je Pro verzija imala određene distorzije u zvuku.

Dubina od 8 metara

Nakon 30 minuta ekrani oba uređaja su radili. Kamere su pravile fotografije bez ikakvih tragova zamagljenja i zvučnici su jasno i glasno isporučivali muziku. Doduše, iPhone 11 je imao mekši zvuk nego Pro verzija uređaja.

Dubina od 12 metara

Poslije 30 minuta na dubini od 12 metara, telefoni su bili u odličnom stanju nakon inspekcije. Međutim, zvučnici su im bili prigušeni. Nakon ovog testa, modeli testiranih telefona su oprani običnom vodom, osušeni suvom krpom i ostavljeni ugašeni 72 sata. Kada su ponovo upaljeni, radili su bez ikavih vidljivh problema ili oštećenja, kao da su upravo otpakovani. Manju štetu pretrpjeli su jedino zvučnici, koji više nisu ispuštali oštar zvuk na maksimalnoj jačini.

Pored dokazane vodootpornosti, predmet dokazivanja kvaliteta, već tradicionalno, bile su i fantastične kamere na najnovijim iPhone uređajima. Pod već poznatom #ShotOniPhone kampanjom kompanije Apple do sada su objavljene mnoge fotografije i video snimci.

Ovaj put Apple se udružio sa tinejdž zvijezdom Selenom Gomez kako bi dokazao ogromne mogućnosti kamera na najnovijim flagship uređajima. Kamerama novog smartfona snimljen je cijeli video spot za Seleninu pjesmu Lose You To Love Me. Ipak, Apple priznaje da su prilikom snimanja korišćeni dodatni hardver i softver.

Scroll to Top