Svijet je zaluđen najnovijim Apple AirPods Pro bežičnim slušalicama

Apple je možda i brže nego što smo očekivali najavio novu generaciju AirPods slušalica, koje je nazvao AirPods Pro. Iako će uskoro na našem tržištu koštati možda i cijelih 300 evra, u svijetu se već kupuju kao da su na rasprodaji. I, traži se još, pa mnogi ove slušalice naručuju i strpljivo čekaju na njihovu isporuku.

Ove najnovije bežične slušalice nisu nasljednice prve i druge AirPods generacije kompanije Apple. To je sada, kako se ističe, posebna kategorija uređaja, koji ima premijum funkcije, ali i premijum cijenu.

Osiguran dalji razvoj AirPods slušalica

Realno gledano, Apple sa novim proizvodom nije na tržište donio ništa epohalno ili revolucionarno. Pozadinsko potiskivanje buke je odavno prisutno na slušalicama sa žicom, kao i na bežičnim slušalicama. Međutim, prve AirPods slušalice su bile toliko kvalitetne i originalne da je dalji razvoj na ovom polju već bio osiguran.

Iako Apple tvrdi da AirPods Pro nisu nasljednice prethodne AirPods generacije, sličnost im je, bar po izgledu, odmah vidljiva. Naravno, ima tu i drugih poveznica, a zajedničko im je da doprinose top kvalitetu proizvoda i njegovom jedinstvenom dizajnu.

Cjenjeniji IT mediji, kao i mnogi drugi, potpuno su odlijepili za AirPods Pro slušalicama. U njihovim recenzijama ocjene su mahom devetke i desetke, odnosno petice, ako se radi o ocjenjivanju zvjezdicama. Među čuvenijim i cjenjenijim sajtovima, koji su očarani kvalitetom, ali i drugim osobinama Apple AirPods Pro slušalica su The Verge, TrusterReviews, Mashable, DigitalSpy, Wired, CNet, Wall Street Journal, PCMag, AndroidAuthority i mnogi drugi.

Vrijedne traženog novca

Svi mediji se slažu u jednom – Apple AirPods Pro su odlične slušalice vrijedne traženog novca. Ako bismo sumirali utiske svih ovih medija u jednom, bilo bi to ovako: “Željećete da ih nosite non-stop i svuda, čak i kad rizikujete da vas ljudi čudno gledaju“, prenosi mondo.rs.

S druge strane, korisnici su još ushićenije reagovali na najavu novih slušalica i izgleda da su Apple fanovi upravo ovo čekali. Već su formirane i liste čekanja i Apple AirPods Pro kupuju se kao vruće kifle. Kompanija će, tako, i u sljedećem kvartalu moći da računa na izuzetne prihode. Tome će najviše doprinijeti upravo njihova divizija gedžeta i nosive tehnologije, kojoj ove slušalice pripadaju.

Iako se još ne zna kada će Apple AirPods Pro na naše tržište, vjeruje se da će stići ove godine.

Scroll to Top