Umjesto proizvodnje iPhone uređaja Apple planira nešto sasvim novo i ludo

U kompaniji Apple održana je nenajavljena prezentacija na kojoj su otkriveni pojedini planovi za budućnost. Najzanimljiviji detalj sa prezentacije odnosi se na sudbinu iPhone uređaja koji bi u bliskoj budućnosti mogli postati nepotreban komad tehnologije.

Apple svakako vjeruje u ovo, prenosi telegraf.rs. Ako je kompanijina nova prezentacija bilo kakav trag, zamjena za iPhone bi mogle da budu naočari, navodi ovaj sajt. O izgledu uređaja koji izgleda poput pametnih naočara govorilo se i ranije, a tome smo pisali i na ovom blogu.

Apple u prezentaciji tvrdi da planira predstavljanje svog prvog seta za izmijenjenu realnost 2022. godine, nakon čega slijedi “ljepša” verzija. Izmijenjena realnost opisuje tehnologiju u kojoj su virtuelni elementi stavljeni preko stvarnog svijeta kako bi korisnicima pružali kontekstualne informacije. Te informacije sa uređaja budućnosti mogu biti navigacija, opisi stvari koje gledamo ili oglasi. Sa druge strane, virtuelna realnost je slična tehnolgija, ali ona ljude stavlja u kompletno virtuelan svijet.

Šef kompanije Apple Tim Kuk vjeruje da je za budućnost ključna izmijenjena, a ne virutelna realnost. Glasine govore da Apple već godinama radi na AR naočarima, vrsti uređaja koja izmijenjenu realnost stavlja pred oči korisnika. Sada smo, napokon, prvi put o tome dobili i neke konkretnije podatke iz kompanijinog štaba.

Najvažnije u cijeloj priči jeste to što Apple vidi da iPhone ima svoj rok trajanja. Život nakon te vrste popularnog uređaja mogao bi da bude ključan za tehnološkog diva iz Kupertina. Potražnja za raznim modelima iPhone uređaja je i dalje velika, ali ljudi sada sve duže i duže koriste svoje telefone. Visoke cijene smartfona proizvođačima takođe znatno otežavaju prodaju. Apple je zato odlučio da se okrene alternativama kao što su servisi, ali čini se da gledaju i znatno dalje u budućnost. Ta vizija budućnosti je, očigledno, duboko utemeljena u izmijenjenoj realnosti.

Scroll to Top