Ovogodišnja zarada od prodaje video igara premašiće 148 milijardi dolara

Gaming industrija doživljava pravi bum posljednjih godina a prodaja video igara širom svijeta obara sve rekrode. Najnoviji izvještaj platforme Newzoo, koja se bavi skupljanjem podataka o gamingu, otkriva da će ove godine zarada od video igara dostići nevjerovatnih 148.8 milijardi dolara.

U odnosu na zaradu ostvarenu prošle godine, sada je zabilježeno povećanje od oko devet procenata. To uopšte nije zanemarljivo kada su u pitanju brojevi sa 9 nula. Ubrzanom razvoju gaming industrije i povećanju prodaje video igara najveći doprinos daje azijsko stanovništvo.

Najveća rasprodaja video igara upravo počinje

Detaljan izvještaj platforme Newzoo otkriva da čak 47% zarade od prodaje video igara dolazi sa azijskog kontinenta. Ukupnoj zaradi ostatak svijeta tako doprinosi sa preostalih 53%, prenosi mondo.rs. Naravno, najveća zarada se vidi na tržištu Kine i pored raznih mjera legitimacije i zabrana igranja poslije 22 časa. S druge trane, američko tržište ni ove godine nije uspjelo da premaši konkurenta sa Istoka.

Prikupljeni podaci navode na pretpostavku da će od prodaje video igara do 2022. biti dostignuta godišnja zarada od 180 milijardi dolara. Prognoze govore da će na tom polju prednjačiti gaming na mobilnim telefonima. Međutim, pozitivna predviđanja prate i prodaju video igara za konzole sa visokom stopom rasta, kakve su Sony PlayStation igračke platforme. U oblasti igara za personalne računare predviđa se mnogo sporiji rast.

Ipak, prognoze na osnovu dobijenih podataka uskoro bi mogle da budu značajno izmijenjene s obzirom na Black Friday kampanju koja se upravo zahuktava. Naime, ovo je period kada se već tradicionalno obavi najveći broj kupovina ne samo video igara, nego i opreme, konzola, nadogradnji i ostalih gaming sadržaja.

3D BOX se priključio globalnoj Black Friday akciji ludih popusta i obezbijedio najpovoljnije uslove kupovine video igara i drugih proizvoda. Na svim 3D BOX prodajnim mjestima fanovi gaminga od juče mogu da nabave svoje omiljene PS4 naslove po cijenama koje počinju već od 21 KM!

Black Friday u 3D BOX-u

Budući da se vrhunac Black Friday akcije očekuje za predstojeći vikend, naredni dani takođe će biti obilježeni novim velikim popustima. Pored video igara za PS4 konzole, popusti se mogu očekivati i na preostali PlayStation asortiman, kao i na drugu tehničku robu. 3D BOX, naime, priprema mnogo prijatnih iznenađenja za sve posjetioce svojih shopova u Delta Planetu i TC Mercator u Banjaluci.

Treba li vam novi televizor, tablet, smartfon ili možda novi pametni sat, a možda i PlayStation konzola ili VR set..? Kako god, 3D BOX je pravo mjesto za vas. Ponuda je bogata, kvalitet garantovan, a cijene najpovoljnije u BiH.

Da biste na vrijeme saznali koji proizvodi su na akcijskim sniženjima tokom Black Friday kampanje, šta predstavlja TOP ponudu koja ne smije da se propusti, za koliko je šta sniženo i do kada koja akcija traje, pratite redovno 3D BOX Blog na web shopu mobilnitelefoni.ba kao i 3D BOX stranice na društvenim mrežama.

Scroll to Top