Samsung predstavlja Galaxy A51, nasljednika svog najtraženijeg telefona

Predstavljanjem Galaxy A51, a vjerovatno i Galaxy A71 modela, kompanija Samsung sutra počinje zvaničnu promociju svoje nove, A2020 serije smartfona. Navedeni modeli nisu izabrani slučajno, već na osnovu prodajnih rezultata njihovih prethodnika.

Ovogodišnji ultrapopularni Galaxy A50 je među najtraženijim i najprodavanijim telefonima i kod nas i u svijetu. Budući da je u srednju cjenovnu klasu unio nestvarno visok kvalitet i neočekivano povoljnu cijenu, nešto slično očekuje se i od Galaxy A51 smartfona.

Moćne kamere u obliku slova “L”

Smartfoni Samsungove A serije uglavnom popunjavaju srednji cjenovni rang. Po dizajnu i primijenjenim najnovijim naprednim tehnološkim rješenjima, smartfoni ove serije su alternativni i avangardni. Budući da su se već pojavile fotografije A51 i A71 smartfona, vidljivo je da se ova tradicija južnokorejske kompanije nastavlja.

Naime, na fotografijama se jasno vidi da nasljednici dva najprodavanija modela ovogodišnje A serije imaju izmijenjen raspored kamera na poleđini. Prvi put, senzori u modulu na poleđini uređaja poredani su u obliku latiničnog velikog slova “L”. Nisu to, naravno, jedini noviteti na Galaxy A51 i Galaxy A71 uređajima. Mnogo je toga još poboljšano i u unutrašnjosti ovih atraktivnih telefona. Pred sutrašnju zvaničnu promociju, zapravo, malo toga je ostalo nepoznato, mada nisu isključena još neka iznenađenja.

Konkretno, Galaxy A51 trebalo bi da bude najjeftiniji Samsungov telefon sa četiri moćne kamere na poleđini. Glavni senzor će biti 48 MP f/2.0, a tu su i 12 MP f/2.2, 5 MP senzor dubine i dodijeljena 5 MP f/2.4 makro kamera. S prednje strane se očekuje 32 MP f/2.2 selfi kamera, navodi portal sammobile.com.

Top displej, velika memorija

Dijagonala FHD+ Super AMOLED Infinity-O ekrana Galaxy A51 modela smartfona biće 6.5 inča. U ekran je smješten i senzor otiska prsta. Telefon pokreće Exynos 9611 čipset, u kombinaciji sa 4 ili 6 GB RAM-a i 64 ili 128 GB prostora za skladištenje podataka. Sve će napajati baterija velikog kapaciteta od 4000 mAh, uz podršku za 15W brzo punjenje.

Za razliku od Galaxy A51 modela, o Galaxy A71 smartfonu procurilo je nešto manje informacija. Izvjesno je da će oba modela ponovo biti upakovana u moderna Glasstic kućišta, prvi put viđena na ovogodišnjim telefonima Samsungove A serije, i da će pored crne dolaziti i u nekoliko atraktivnih pastelnih boja.

Scroll to Top