Pametni satovi postaju apsolutno adekvatna zamjena za pametne telefone

Pametni satovi uskoro bi mogli u potpunosti da zamijene pametne telefone! Naime, ovogodišnje transakcije obavljene nosivim uređajima poput pametnih satova u EU su čak 8 puta veće u odnosu na 2018. Ovaj trend vidljiv je i u ostatku svijeta, doduše nešto više u razvijenim zemljama, kao što su Australija i SAD.

Pametni satovi sa NFC (Near Field Communication) čipom za bežično plaćanje od evropskih zemalja najviše su se koristili u Holandiji. Beskontaktno plaćanje toliko uzima maha da bismo u dogledno vrijeme uz POS terminale svi najčešće mogli prislanjati pametni sat sa svog ručnog zgloba.

Najpraktičniji nosivi uređaji

Korisnici pametnih satova već su apsolutno svjesni nove digitalne ere u koju smo zakoračili. Glavne odlike tog novog doba su pojava pametnih nosivih uređaja podržanih čak i vještačkom inteligencijom. Pametni satovi postali su najpraktičniji nosivi uređaji. Stvoreni su da vam olakšaju život i podrže vas u organizovanju svakodnevnih aktivnosti kao što su posao, komunikacija, putovanja, sport i rekreacija, ali i zabava.

Prije nekoliko mjeseci pisali smo da u današnje digitalno doba pametni sat postaje najbolji čovjekov prijatelj i asistent. Kvalitetni pametni satovi, kakve u ponudi ima 3D BOX, potvrdiće vam to već poslije nekoliko dana njihovog korišćenja. Jednostavni su za nošenje i korišćenje što će vam vrlo brzo postati i te kako draga navika. Čim upoznate ogromne praktične mogućnosti svog novog uređaja oko ručnog zgloba, shvatićete da ste zakoračili u novo digitalno doba.

Pametni sat će vam uvijek pokazati tačno vrijeme, što, naravno, može i vaš pametni telefon ili klasični sat. Ali, direktno sa ručnog zgloba pametni sat će vam prenijeti, takođe, i sva važna obavještenja, informacije i poruke. Uredno će pratiti vašu kondiciju i zdravlje i precizno mjeriti vaše fizičke aktivnosti.

Pametni sat će analizirati kvalitet vašeg sna i na vrijeme vas buditi kako nikad ne biste kasnili. Diskretno će vam davati korisne savjete, preporuke i uputstva. Pomoću ugrađenog GPS-a i kompasa orijentisaće vas u prirodi ili u novom gradu i navoditi ka određenom cilju. Zahvaljujući ugrađenom NFC čipu, plaćaće vaše račune u trgovini ili restoranima.

Pametni satovi dopunjavaju nedostatke smartfona

U društvu ili na sastancima više nećete biti nekulturni zbog prekomjernog gledanja u ekran vašeg smartfona. Sve što je na vašem telefonu, imaćete i na displeju pametnog sata osjetljivom na dodir, na svom ručnom zglobu.

Oni koji već koriste pametne satove uglavnom se slažu oko nekoliko stvari. Prvo, pametni satovi su definitivno našli svoje mjesto u svakodnevnoj upotrebi,  uveliko olakšavajući današnji život. Iako po načinu funkcionisanja, zbog ugrađenih kompjuterskih čipova, raznih programa i aplikacija, imaju sličnosti sa pametnim telefonima, njihova upotreba je mnogo sofisticiranija i uveliko nadopunjava nedostatke smartfona.

Na svim 3D BOX prodajnim mjestima pronaći ćete veliki izbor najkvalitetnijih i najpraktičnijih pametnih satova i fitness tracker-a po najpovoljnijim cijenama u BiH. Dobrodošli u eru pametnih satova.

Scroll to Top