Remasterizovana real-time igra strategije Warcraft 3 stiže nam 29. januara

Blizzard je otkrio da 29. januara 2020. godine planira da objavi remasterizovanu verziju legendarne real-time strategije Warcraft 3. Izdanje nosi naziv Warcraft 3: Reforged i objedinjuje remaster osnovnog W3, kao i obje ekspanzije: Reign of Chaos i The Frozen Throne, javlja VideoGame Arena.

Autori Warcraft 3: Reforged naslova za PS4 konzole i druge platforme navode da će igra zadržati sve prepoznatljive elemente izvođenja. Tu je više od 60 misija epske singleplayer kampanje, kao i unaprijeđen grafički prikaz. Uvedeni su novi modeli likova, a dodate su i nove međuanimacije i zvukovi. Najviše truda razvojni tim je uložio u rebalansiranje onlajn komponente, kao i ubacivanje savremenih matchmaking rješenja i social komponenti.

Warcraft 3: Reforged će imati i poboljšani World Editor, navodi vgarena.net. Zanimljivo je i to što će mape koje su igrači kreirali ranije moći da koriste i u rimejku.

Blizzard je i ovog puta odlučio da igru objavi istovremeno u cijelom svijetu. Iako se zvanično navodi da W3 remaster izlazi 28. januara 2020, to ipak znači da će izdanje po našem vremenu stići u ponoć, sa 28. na 29. januar 2020.

Prvobitno, tokom BlizzCon 2018 otkriveno je da Blizzard planira da objavi remaster tokom 2019. godine. Međutim, datum premijere je pomjeren za kraj januara 2020. kako bi ostvarenje bilo dodatno sređeno.

Scroll to Top