Kako i zašto AirPods postaju najuspješniji tržišni proizvod kompanije Apple

Apple AirPods, bežične slušalice vrhunskog kvaliteta, na tržištu odlično prolaze uprkos cijeni koju mnogi smatraju pretjerano visokom. Prva generacija ovih slušalica na tržištu se pojavila u 2018. godini. Na izmaku 2019, predviđa se da će godišnja prodaja ovog gadget-a kalifornijske kompanije biti vrijedna oko 6 milijardi dolara.

Međutim, Toni Sacconaghi, analitičar kompanije i online platforme za analitička predviđanja AllianceBernstein, najavljuje i vrlo uspješnu 2020. godinu za popularne bežične Apple slušalice. Zajedno sa novim modelom, AirPods Pro, bežične Apple slušalice bi u 2020. mogle da donesu čak 15 milijardi dolara prihoda. Predviđajući im blistavu budućnost, Sacconaghi prognozira da bi bežične Apple slušalice prve i druge generacije naredne godine mogle biti prodate u nevjerovatnih 85 miliona primjeraka.

AirPods imaju autonomni kvalitet

Sacconaghi zaključuje da popularnost AirPods nije povezana sa objavljivanjem novih modela iPhone-a, iPad-a ili Apple Watch pametnih satova. Jednostavno, AirPods prve i druge generacije su bežične slušalice koje imaju autonomni kvalitet, veliku praktičnu vrijednost i nevjerovatno atraktivan dizajn. Kao takve, mnogi ih žele, bez obzira na marku drugih kompatibilnih uređaja koje posjeduju ili ne posjeduju.

Do zasićenja tržišta postojećim AirPods modelima moglo bi da dođe tek tokom 2021. godine, procjenjuje eminentni analitičar AllianceBernstein grupacije. Međutim, do tada će se, najvjerovatnije, na tržištu pojaviti i nova generacija ovih fantastičnih bežičnih slušalica, s novim funkcijama i poboljšanjima u odnosu na aktuelne modele.

Da je AirPods bio pun pogodak kompanije Apple govore i drugi tržišni pokazatelji. O tome svjedoči i veliki rast vrijednosti njihovog sektora za proizvodnju i promociju gadget-a iz kojeg dolaze ove bežične slušalice. Akcije kompanije Apple na svjetskim berzama takođe su u nezaustavljivom usponu.

Apple uređaji uz povrat PDV-a

Apple AirPods i AirPods Pro možete da pronađete na svim 3D BOX prodajnim mjestima, uključujući i web shop mobilnitelefoni.ba. Inače, na Apple proizvode u 3D BOX-u možete da dobijete i dodatnu garanciju, ali i da uštedite prilikom njihove kupovine. O mogućnosti povrata PDV-a prilikom kupovine bilo kojeg Apple proizvoda, i ostvarivanju velike uštede na taj način, sve informacije dobićete u 3D BOX-u.

Scroll to Top