Jeste li spremni za VR rukavice kojima možete opipati virtuelne objekte

Teslasuit, kompanija poznata po svom haptičkom odijelu, predstavila je rukavice koje će korisnicima omogućiti da osjete virtuelne teksture i objekte. Tako će oni u virtuelnom svijetu moći ne samo da vide, već i da sa osjećajem dodira opipaju virutelne objekte.

Teslasuit Glove prvenstveno su namijenje za trening astronauta, medicinsku rehabilitaciju i razne profesionalne usluge. Rukavice kombinuju nekoliko različitih tehnologija za simultano kreiranje impresija dodirivanja, držanja objekata i precizno praćenje pokreta korisnika.

Pored toga, rukavice prikupljaju informacije o pulsu i druge biometrijske podatke, objavio je The Verge, prenosi PC Press. Bežično mogu da se povežu sa odijelom iste kompanije. Na taj način dobija se mogućnost prikupljanja informacija o pokretima skoro cijelog tijela.

Teslasuit rukavice imaju osnovne haptičke i force-feedback mogućnosti. Na svakom prstu postavljeno je po 9 elektroda, koje proizvode utisak dodirivanja nepostojeće površine. Plastični skelet kreira otpor i vibracije, kako bi se simulirale interakcije sa tvrdim objektima.

Teslasuit rukavice imaju osnovne haptičke i force-feedback mogućnosti

Teslasuit rukavice čak “hvataju” pokret zgloba i prstiju korisnika. Uključuju pulsni oksimetar koji skuplja informacije poput otkucaja srca korisnika. Tako, indirektno, može da se mjeri i stres kao i druge fizičke reakcije na iskustva VR gaminga.

Teslasuit rukavice, nažalost, još ne mogu da se isprobaju ili kupe. Međutim, brzo će zvanično biti predstavljene na predstojećem CES-u, a u prodaji će se naći u drugoj polovini 2020. godine.

Do tada, u 3D BOX-u možete veoma povoljno da nabavite odlične Sony PlayStation VR pakete i uzbudljive PS VR igre. Jeste li znali da kupovinom uređaja u 3D BOX-u možete da ostvarite i značajnu uštedu na povratu PDV-a. O ovoj opciji sve informacije možete da dobijete na bilo kojem 3D BOX prodajnom mjestu.

Scroll to Top