STRUČNA OCJENA Galaxy Watch Active2 najbolji pametni sat današnjice

Samsung Galaxy Watch Active2 je definitivno najbolji pametni sat na početku 2020. godine, ocjenjuje web portal AndroidCentral. Na odluku da laskavo priznanje pripadne upravo navedenom satu južnokorejskog brenda uticale su njegove moćne specifikacije, ali i praktična primjena.

Pametni sat današnjice jednostavno mora da bude kompaktan, lagan, da ima dugotrajnu bateriju, da radi i kao fitness tracker i da ima brojne pametne funkcije. Takođe, trebalo bi da ima GPS, opciju beskontaktnog plaćanja NFC, opciju bežične povezivosti sa smartfonom i da bude vodootporan.

Uprkos svemu, nije lako izabrati najbolji pametni sat današnjice. Mnogi brendovi već vode veliku bitku za prevlast i prestiž na globalnom tržištu nosivih uređaja, sa pametnim satovima na čelu. Iz tog razloga AndroidCentral se opredijelio za proglašenje najboljih pametnih satova na početku 2020. u više kategorija, ali je za najbolji sveukupno izabran Samsung Galaxy Watch Active2.

Pametni sat koji ima sve što treba

U obrazloženju, navedeno je da je Galaxy Watch Active2 kompaktan i dobro dizajniran pametni sat. Istaknuto je i da mu baterija na jednom punjenju pruža najmanje 2-3 dana autonomije, te da je otporan na vodu. U prednosti mu se ubrajaju i mogućnost automatskog praćenja vježbanja, ugrađeni GPS i NFC čip, kapacitivni okvir i opcioni LTE. Jedina mana mu je, ako se to tako uopšte može nazvati, da nekim korisnicima treba vremena da se priviknu na njegov operativni sistem Tizen OS. Međutim, privikavanje na Tizen OS otkriće korisnicima mnoge prednosti tog operativnog sistema.

Uglavnom, Samsung Galaxy Watch Active2 predstavlja pametnu nadogradnju prethodne generacije pametnog sata južnokorejske kompanije. Na tržište je stigao u septembru 2019. godine kao najuspješniji kompanijin projekat na polju nosivih uređaja. Proširene povezivosti i dopunjenih opcija i mogućnosti, ovaj pametni sat postao je kompletan i kompaktan uređaj za sve prilike.

Uz atraktivan minimalistički dizajn sata, tu je sada i novitet u vidu digitalnog rotirajućeg brojčanika. Kvalitet izrade je očekivano vrhunski. Kućište je izrađeno od nerđajućeg čelika, a cijeli uređaj je zaštićen po najvišim standardima među kojima je i IP68. To, praktično, znači da je Galaxy Watch Active2 potpuno vodootporan i da se može koristiti u svim situacijama.

Ogledalo najnovijih dostignuća Samsunga

Ekran osjetljiv na dodir je, naravno, Samsungov Super AMOLED, rezolucije 360×360 piksela, prosječne gustine 364 ppi. Zaštićen je naprednim Corning Gorilla staklom oznake DX+. Ovaj pametni sat pokreće fantastični Exynos 9110 procesor sa dva Cortex-A53 jezgra, a izrađen je u 10-nanometarskoj tehnologiji. Grafički čip je Mali-T720. U ovako moćnoj konfiguraciji čipseta i date mu memorije sve operacije na satu se izvode glatko i munjevito.

Kad su u pitanju praktične mogućnosti Galaxy Watch Active2, treba reći da su one odraz najnovijih dostignuća komanije Samsung. Sve što krasi prethodnu generaciju ove linije pametnih satova preneseno je i na ovaj uređaj. Međutim, poboljšanja su izvedena na mnogim mjestima, pa tako Active2 još preciznije i aktivnije prati sve aktivnosti korisnika. Tu su i neke nove opcije praćenja treninga i kretanja, kao i poboljšana kontrola nivoa stresa ili korisnikovog sna.

Uz sve to, Galaxy Watch Active2 donosi i mnoge nove korisne aplikacije kreirane s ciljem da korisniku odgovore na svaku potrebu. Ukratko, kompanija Samsung je 2019. godine napravila dodatni iskorak, a u tom kreativnom zanosu i zamahu stvaraju zaista impresivne uređaje. Samsung Galaxy Watch Active2 je svakako jedan od njih.

Samsung Galaxy Watch Active2 modele pametnih satova u 3D BOX-u ćete pronaći po najpovoljnijim cijenama u BiH.

Scroll to Top