Xiaomi priprema Mi Band 5, istinski pametni sat u obliku fitness narukvice

Najava skorog dolaska Mi Band 5, ultrapopularne fitness narukvice top kvaliteta, sigurno će obradovati sve brojnije fanove Xiaomi brenda. Prema prvim najavama, doduše još neslužbenim, 5. generacija najtraženije fitness narukvice imaće još bolji i veći ekran. Najbitnije je, međutim, da će to opet biti izuzetno jeftin, a i te kako koristan, kvalitetan i estetski atraktivan uređaj.

Treba li uopšte ponavljati da je Xiaomi brend koji se na globalnom tržištu za prepoznatljivost izborio niskim prodajnim cijenama svojih visokokvalitetnih uređaja. Osjećaj izuzetne vrijednosti njihovih krajnje pristupačnih uređaja poklonici ovog brenda dobijaju već s prvim korisničkim iskustvima. Nema nikakve sumnje da će i Xiaomi Mi Band 5 doprinijeti najpozitivnijem korisničkom iskustvu, uz posebno zadovoljstvo što je nabavljen jeftino.

Novi kvalitet po staroj cijeni

Iako zvanične potvrde još nema, dobro obaviješteni izvori iz distributivnog sektora tvrde da će cijena 5. generacije Mi Band-a biti na nivou cijene modela prethodnih generacija kada su se pojavljivali na tržištu. Po svemu sudeći, na našem tržištu ovaj fitness tracker ne bi trebalo da košta više od 100 KM.

A za 100 KM otprilike, dobija se atraktivna i lagana fitness narukvica sa mnoštvom korisnih opcija i funkcija karakterističnih i za najkvalitetnije pametne satove današnjice. Oni koji su koristili ili još koriste Mi Band 3, a pogotovo Mi Band 4, znaju o čemu govorimo. Novi Mi Band, dakle, uskoro stiže po svima prihvatljivoj cijeni a donosi i neke nove kvalitete o čemu se nezvanično već govori.

Naime, novi model bi pored većeg i boljeg AMOLED ekrana trebalo da ima i poboljšane performanse, te NFC čip za beskontaktna plaćanja. Doduše, NFC čip je imao i napredniji od dva Mi Band 4 modela, a kod “petice” bi to trebalo da bude standard.

U 3D BOX-u možete da nabavite Xiaomi Mi Band 3 i Mi Smart Band 4 pametne fitness narukvice po najpovoljnijim cijenama u BiH

Potencijal Mi Band 5 uređaja

Očekujemo da Mi Band 5, uz sva predviđena poboljšanja, naslijedi i sve postojeće kvalitete prethodnika. Prije svega, tu mislimo na savršeno precizan sat, sa redovno ažuriranom lokalnom vremenskom prognozom. Pedometar, budilnik, precizni mjerači otkucaja srca i potrošnje kalorija, podsjetnik za razne aktivnosti koje imate u planu i mnoštvo drugih korisnih opcija krasili su prethodne modele, pa nema sumnje da će i na novom modelu uspješno braniti stečeni ugled kod korisnika.

Do prvih zvaničnih informacija o datumu pojavljivanja u prodaji Mi Band 5 fitness tracker-a, u 3D BOX-u možete po najpovoljnijim cijenama u BiH da nabavite Xiaomi Mi Band 3 i Mi Smart Band 4 pametne fitness narukvice.

Scroll to Top