Svi Xiaomi pročišćivači vazduha vrhunski, razlika samo u kapacitetu i cijeni

Drastično zagađenje vazduha ove zime u većini gradova Bosne i Hercegovine dovelo je do velike potražnje pročišćivača vazduha. Ubjedljivo najtraženiji model pročišćivača je Xiaomi Mi Air Purifier Pro, što je i izazvalo njegovu nestašicu.

3D BOX i dalje u ponudi ima Xiaomi pročišćivače vazduha iz iste serije kojoj pripada i model Mi Air Purifier Pro, koji će se u prodaji ponovo naći tokom naredne sedmice. Do tada, nije zgoreg podsjetiti da je Pro reprezentativni model serije Xiaomi pročišćivača kojoj pripadaju i Mi Air Purifier 2S i Mi Air Purifier 2H. Među ovim modelima nema neke velike suštinske razlike. Svi su izuzetno efikasni i za samo nekoliko minuta prostoriju oslobađaju nepoželjnih mirisa i alergena, isporučujući istovremeno prerađen, potpuno čist i svjež vazduh.

Mi Purifier 2S idealan za stanove

Jedina razlika među Mi Purifier pročišćivačima vazduha je u njihovom kapacitetu i cijeni. Naime, model 2S je bezmalo kopija Pro modela, jedino što bi mu u velikim prostorijama ili salonima trebalo koji minut više da isfiltrira sav zagađeni vazduh i pretvori ga u čist i svjež. Međutim, 2S je čak bolje rješenje za stanove do 90-100 kvadratnih metara, jer je jeftiniji od Pro modela, a u samo 5 do 10 minuta će svaku prostoriju osloboditi neprijatnih mirisa i alergena.

Čak i Mi Purifier 2H, kao najjeftiniji model u seriji, optimalan je za stanove prosječne kvadrature na našim prostorima. Dakle, svi Mi Purifier uređaji u stanju su da veoma brzo i bez buke potpuno eliminišu prašinu i dlake iz prostorije u kojoj rade. Takođe, vazduh štite od formaldehida i benzola u procentu od najmanje 91%. S dvostrukim ventilatorom i sistemom za cirkualciju efikasno pročišćavaju vazduh u svim stambenim prostorima. Ujedno, obezbjeđuju i neophodnu cirkulaciju vazduha.

Svi Mi Purifier modeli imaju troslojni filter koji se sastoji od primarnog PET filtera, HEPA filtera i apsorpcijskog filtera sa aktivnim ugljem. Filteri se lako održavaju. Mogu lako i da se mijenjaju ako nekome nije do njihovog povremenog pranja i sušenja.

Pročišćivači sa troslojnim filterom

Vanserijski kvalitet ovih uređaja rezultat je genijalnog rješenja konstruktora koje se odnosi na sistem kružne cirkulacije vazduha kroz filtere. Inspiraciju za izradu pročišćivača vazduha pronašli su u motorima aviona. Tako su, naime, došli na ideju da stvore snažan aerodinamički sistem koji koristi pritisak kako bi se zagađen vazduh usisavao, a prerađen, čist i svjež širio po prostoriji.

Zahvaljujući troslojnoj filtraciji obezbijeđeno je maksimalno pročišćavanje vazduha. Vanjski sloj primarnog PET filtera odstranjuje iz vazduha velike čestice pa tako i prašinu i dlake. Srednji sloj čini HEPA filter koji izuzetno efikasno uklanja čestice veličine mikrona i hvata štetne bakterije. Na kraju, unutrašnji sloj filtera, izrađen od visokokvalitetnog aktivnog uglja, jednako moćno i efikasno upija formaldehid i druge štetne tvari i mirise.

Scroll to Top