Novi Apple Watch uređaji biće istinska preventiva korisnikovog zdravlja

Kompanija Apple iskazala je veliku zainteresovanost za širu i dublju primjenu medicinske tehnologije pri izradi svojih nosivih uređaja. Najbolji primjer za to su posljednje serije njihovih pametnih satova koji već imaju najkvalitetnije opcije preciznog praćenja korisnikovog zdravlja i fizičkih aktivnosti.

Međutim, Apple je odlučio da preventivu zdravlja, putem novih Apple Watch modela podigne na još viši i konkretniji nivo. Ubergizmo.com piše da je Apple Watch već sada jedan od najboljih primjera primjene medicinske tehnologije pri izradi takvog nosivog uređaja. Posljednje dvije-tri generacije tog pametnog sata do korisnika stižu sa više integrisanih alatki za praćenje zdravstvenog stanja, od one koja prati broj otkucaja srca, do elektrokardiograma.

Pametni sat opominje prije razvoja bolesti

Više puta je moglo da se čuje kako je Apple Watch spasio živote svojih vlasnika, prenosi PC Press. Kompanija iz Kupertina sada želi da još dublje zađe u oblast medicine, te se pozabavi tehnologijom koja bi poslužila za prevenciju bolesti. Radi se o uređajima koji bi neki zdravstveni problem detektovali prije nego što se iskomplikuje. Preciznije rečeno, činili bi to prije nego što se bolest uopšte i dogodi. Bio bi to, naravno, veliki napredak budući da većina trenutno dostupnih uređaja reaguje tek kada je bolest već uznapredovala.

Tako bi, na primjer, Apple opcija za praćenje otkucaja srca u određenoj mjeri mogla da se posmatra kao preventivna. Zahvaljujući ovoj opciji pametni sat može na vrijeme da registruje abnormalnosti, pa korisniku ostavlja dovoljno vremena da zatraži medicinsku pomoć.

Nova tehnologija bi mogla da ponudi još naprednije alate. Već je moglo da se čuje da kalifornijska kompanija radi na neinvazivnom načinu za mjerenje nivoa šećera u krvi preko Apple Watch uređaja, ali nova opcija još nije zvanično potvrđena. Ostaje da se vidi na koje će sve načine nove tehnologije uticati na poboljšanje kvaliteta života i kako će to uticati na medicinsku industriju, koja najviše zarađuje na bolestima i stanjima koja ne idu u prilog pacijentima.

Apple i 3D BOX za savršeno korisničko iskustvo

3D BOX Banjaluka obezbijedio je stalne maksimalne pogodnosti za sve kupce Apple uređaja. Pogodnosti se odnose na značajne uštede, maksimalnu garanciju originalnog kvaliteta, garantovan ovlašćeni servis, kao i dodatne garancije na zaštitu proizvoda.

3D BOX shop u TC Mercator Banjaluka kao i web shop mobilnitelefoni.ba uvrstili su u svoju redovnu ponudu prošireni asortiman Apple uređaja i usluga. Pored najnovijih modela iPhone 11 serije, tu su i moćni, multipraktični iPad uređaji, po kvalitetu neprikosnoveni na tržištu tableta. Apple je poznat i po vrhunskom kvalitetu pametnih satova, dodatne opreme za telefone, tablete i druge nosive uređaje, a u 3D BOX-u ćete do njih doći po najpovoljnijim uslovima u BiH.

Pored svih navedenih pogodnosti, 3D BOX nudi i opciju značajne dodatne uštede pri kupovini Apple uređaja koja se ogleda u mogućnosti povrata PDV-a.

Scroll to Top