Procurile fotke PlayStation 5 konzole, pogledajte kako izgleda i kada stiže

Kompanija Sony potvrdila je da PlayStation 5 stiže ove godine, ali tačan datum objavljivanja izbjegli su da saopšte. A najnovije fotografije dolazeće gaming konzole upravo su osvanule na internet forumu “4chan”.

Na internetu su se odmah pojavile i spekulacije o datumima predstavljanja a zatim i početka prodaje PlayStation 5 konzole. Međutim, budući da zvanične potvrde još nema, vjeruje se da PS5 konzola stiže na tržište krajem godine, u vrijeme praznika.

Izvjesno je da će nova konzola biti kompatibilna sa svim prethodnim Sony PS generacijama

Prema još nezvaničnim informacijama, PlayStation 5 konzola će imati 1TB prostora za skladištenje podataka, što će najvjerovatnije biti stadard. To je duplo više interne memorije nego što je ima aktuelni, standardni model PS4 konzole, prenosi telegraf.rs.

Prošle sedmice, jedan anonimni korisnik 4chan foruma je objavio detaljan post sa podacima o konzoli. U tom postu tvrdi da će PlayStation 5 konzola biti predstavljena već 5. februara i da će koštati 449 evra. Ipak, ovakvi navodi za sada nemaju nikakvo utemeljenje, pogotovo što mnogo više izvora premijeru nove konzole smješta u oktobar ili novembar 2020.

PlayStation 5 konzola će imati 1TB prostora za skladištenje podataka što će biti stadard

Na osnovu nepotvrđenih informacija nastali su novi renderi, koji PlayStation 5 prikazuju dosta drugačije od prethodnih najava. Izvjesno je, međutim, da će nova konzola biti kompatibilna sa svim prethodnim Sony PS generacijama. Drugim riječima, na njoj bi zajedno sa budućim PS5 igrama trebalo da bude moguće i igranje PS igara sa sve četiri prethodne generacije konzola.

Scroll to Top