Proizvodnja iPhone 9 modela navodno već počela, predstavljanje u martu?

Mediji dobro upućeni u planove kompanije Apple tvrde da će novi, relativno jeftini iPhone 9 biti predstavljen već tokom marta. Prema ovim još nepotvrđenim informacijama, proizvodnja nedostajuće “karike” u lancu Apple nomenklature pametnih telefona je već počela.

Slične glasine o skorom dolasku novog, budžetskog iPhone modela, počele su da se šire prošle godine i, izgleda da će se obistiniti. Model čija je proizvodanja navodno već počela je, ni manje ni više nego nasljednik nekadašnjeg SE modela – iPhone SE 2. Da li će mu biti dodijeljen taj naziv ili sada češće pominjani iPhone 9 ostaje da se vidi.

Novi iPhone sa A13 Bionic čipom

GSM Arena navodi da će taj uređaj biti jeftiniji u odnosu na ranije proizvedene iPhone modele, ali da će imati i neke njihove najnovije funkcije. Cijena iPhone 9 uređaja biće niža od aktuelnih iPhone modela, ali za naše uslove ni on neće biti jeftin. Međutim, cijenu će pravdati izuzetnim karakteristikama koje mu se predviđaju. Imaće, navodno, Apple A13 Bionic čip, koji pokreće i najaktuelnije iPhone 11 uređaje. To bi, naravno, trebalo da ga učini aktuelnim dugi niz godina, s obzirom na dosljednost kompanije u redovnom ažuriranju softvera.

Touch ID taster će takođe biti vraćen na iPhone 9, što će se sigurno dopasti Apple fanovima. Međutim, postoje i glasine da će popularni Touch ID sa iPhone 8 modela, u ovom slučaju biti zamijenjen prikladnijim i modernijim Face ID otključavanjem.

Izvori bliski kompaniji Apple navode da će kućište iPhone 9 modela biti izrađeno od aluminijuma. Na poleđini će imati samo jednu, ali izuzetno vrijednu kameru, a jednako kvalitetna trebalo bi da bude i selfie kamera. Ekran bi, takođe, trebalo da bude top kvaliteta i očekivane dijagonale od 4.7 inča.

Veliki izbor Apple uređaja u 3D BOX-u

Izvori iz lanca dobavljača, čija saznanja prenosi Bloomberg, tvrde da je Apple planirao da proda čak 30 miliona primjeraka iPhone 9 uređaja samo ove godine. Sada je već počelo da se šuška i o cijeni ovog modela. Njegova osnovna cijena bi, navodno, trebalo da bude oko 400 evra. Na našem tržištu vjerovatno neće biti ispod 1.000 KM, mada, nikad se ne zna.

Do predstavljanja iPhone 9 uređaja, u 3D BOX-u možete da pogledate bogatu ponudu drugih Apple modela telefona, tableta i originalne dodatne opreme. Naime, 3D BOX Banjaluka obezbijedio je stalne maksimalne pogodnosti za sve kupce Apple uređaja. Pogodnosti se odnose na značajne uštede, maksimalnu garanciju originalnog kvaliteta, garantovan ovlašćeni servis, kao i dodatne garancije na zaštitu proizvoda. Pored svega nabrojanog, uvijek postoji i opcija dodatne uštede u vidu povrata PDV-a. Sve informacije o tome možete da dobijete u 3D BOX shopu u TC Mercator Banjaluka.

Scroll to Top