Apple Watch u 2019. bio prodavaniji od svih švajcarskih satova zajedno

Apple Watch nije samo najbolje prodavani pametni sat u prošloj godini, već je nadmašio i cjelokupnu švajcarsku industriju satova. Prema istraživanju koje je sproveo Strategy Analytics, Apple je tokom 2019. godine prodao skoro 31 milion pametnih satova. To je povećanje od 36 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

U istom periodu, kompletna švajcarska industrija satova, uključujući Swatch i TAG Heuer, prodala je ukupno 21.1 milion satova. Strategy Analytics navodi da je to pad prodaje od 13 odsto u odnosu na 2018. godinu. Ovo je, ujedno, i najkonkretniji pokazatelj do sada da pametni satovi definitivno uzimaju primat u odnosu na klasične satove, pa makar oni bili i švajcarski.

Apple Watch – bolji, moderniji, jeftiniji

Budući da Apple nije sam objavio broj svojih prodatih satova, Strategy Analytics je podatke prikupio od njihovih partnera u maloprodaji. Prema tim podacima, klasični analogni satovi su i dalje najpopularniji među starijim korisnicima, prenosi The Verge.

“Analogni ručni satovi i dalje su popularni među starijim potrošačima, ali mlađi naginju ka digitalnim, pametnim satovima “, navodi Neil Mawston, izvršni direktor kompanije Strategy Analytics. Mawston zaključuje da mlađi korisnici biraju pametne satove ne samo zbog njihovih praktičnih funkcija, već i kao modne dodatke.

Analitičar Strategy Analyticsa Steven Waltzer smatra da tradicionalni proizvođači švajcarskih satova poput Swatcha i Tissota gube rat protiv pametnih satova. Jednostavno, Apple je uspio da napravi bolji, moderniji i jeftiniji proizvod koji je uz to i poželjniji kod mlađih korisnika.

Apple Watch je već niz godina tržišni lider u kategoriji pametnih satova. Ranije je, takođe, nadmašio švajcarsku industriju satova, ali samo u kvartalnoj prodaji 2017. godine. Međutim, 2019. je prva puna godina u kojoj je Apple Watch nadmašio svog analognog konkurenta, napominje MacRumors.

Apple u 3D BOX-u

Inače, 3D BOX Banjaluka obezbijedio je stalne maksimalne pogodnosti za sve kupce Apple uređaja, pa tako i Apple Watch modela. Pogodnosti se odnose na značajne uštede, maksimalnu garanciju originalnog kvaliteta, garantovan ovlašćeni servis, te dodatne garancije na zaštitu proizvoda.

3D BOX shop u TC Mercator Banjaluka kao i web shop mobilnitelefoni.ba uvrstili su u svoju redovnu ponudu prošireni asortiman Apple uređaja i usluga. Pored najnovijih modela iPhone 11 serije, tu su i moćni, multipraktični iPad uređaji, po kvalitetu neprikosnoveni na tržištu tableta. Apple je poznat i po vrhunskom kvalitetu dodatne opreme za telefone, tablete i druge nosive uređaje, a u 3D BOX-u ćete do njih doći po najpovoljnijim uslovima u BiH.

Pored svih navedenih pogodnosti, 3D BOX nudi i veliki izbor pametnih satova i fitness trackera drugih svjetskih brendova. Takođe, u ponudi je i opcija značajne dodatne uštede pri kupovini koja se ogleda u mogućnosti povrata PDV-a.

Scroll to Top