Ako volite i gaming i pse, zaigrajte GTA V, Far Cry, The Sims… (Video)

Volite gaming, a volite i pse. Onda vam sigurno neće trebati mnogo vremena da otkrijete šta je to zajedničko PS4 naslovima kao što su Far Cry, GTA V, The Sims, Assassin’s Creed… Zapravo, bilo bi nemoguće nabrojati sve PS4 igre koje nam dozvoljavaju interakciju sa psima.

Čovjekov najbolji prijatelj je kroz vijekove pružao pomoć, ljubav, zaštitu i društvo milionima ljudi. Industrija video igra to nije zanemarila i uključila je pse u neke od najvećih naslova svih vremena. The Gamer je sastavio spisak kvalitetnih naslova u kojima psi imaju zapažene uloge, a sve to prenosi telegraf.rs.

10. The Sims 4

U igri koja se ponosi titulom “vrhunski simulator života”, psi se moraju pojaviti kako bi igrica dobila autentičnu životnu prezentaciju. Iako pse i mačke u The Sims tradicionalno možete instalirati  kao dodatak, jer ih ne dobijate u baznoj verziji, oni predstavljaju esencijalni dio koji serijal čini autentičnim.

Neodoljivi psi su sjajni prijatelji našim Simsovima i zaslužuju svu ljubav koju Sims može da im da. Možda upravo zato Sims igrice dozvoljavaju umirućim psima da se igraju dobacivanja sa Kosačem Smrti, prije nego što ih pokosi.

9. Super Mario Odyssey

Kao i mnogi psi na ovoj listi, pas iz igrice Super Mario Odyssey nije odličan samo zato što je neodoljiv. On je, zapravo, i veoma koristan. Pomaže našem heroju da nađe vrijedne zvijezde koje su mu potrebne kako bi spasio princezu Pič i pobijedio svog arhineprijatelja Bauzera.

Mario i Šiba Inu su se prvi put sreli u dijelu “Sand Kingdom”. Ovaj neodoljivi pas voli da se igra hvatanja za koju je glavni rekvizit Mariova kapa. Ova pasmina u igrici ima svoju sopstvenu fedoru koja je čini dodatno zanimljivom.

8. Assassin’s Creed Odyssey

Franšiza Assassin’s Creed konstantno kreira jedan od najvećih i najimverzivnijih otvorenih svjetova u oblasti video igara. Jedna od inovacija unutar serijala, koja je pomogla da se stvori osjećaj živog svijeta, jeste dodatak životinja i mogućnost da ih vi kao igrači mazite.

Odyssey dozvoljava gamer-ima da ukrote vuka i ostale divlje zvijeri. Sa skoro ukroćenim vukovima, igrači su dobili mogućnost da prigrle svoju divlju stranu dok iskazuju ljubav prema svom psu.

7. Far Cry 5

Far Cry 5 je odlučio da nastavi tradiciju igara otvorenog svijeta i da ubaci psa kao pratioca glavnom liku. Njihov predstavnik Bumer je označen kao esencijalan lik u igrici, što ga čini savršenim saveznikom glavnog junaka.

Kada ga neprijatelj rani, igrači imaju priliku da ožive njegov borilački duh. Kao i svi dobri momci, voli da mu se češka stomak. Pažnja je sve što mu je potrebno da bi se ponovo podigao na noge.

6. Pokemon X and Y

Pokemon X and Y možda nije najnoviji naslov u serijalu, ali oni su predstavili zabavnu i neodoljivu osobinu. Naime, možete da milujte svoje džepno čudovište. Pokemon je beskonačno povećao broj životinja. Igrači mogu birati između mnogo pasmina, kako bi odabrali pse koji će se boriti i pse koje će da maze.

5. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

I ljudima koji su žilavi, kao što je Metal Gear Solid Snake, potreban je jedan dlakavi prijatelj da ga prati u životu. Njegov pas može da locira mjesto gdje se neprijatelji skrivaju i gdje se nalaze stvari koje mu mogu koristiti. Kako se veza između Snake-a i D-Doga razvija, tako i pas postaje bolji saveznik glavnom junaku.

D-Dogu možete dodati povez preko oka, kako bi izgledao kao i gazda. D-Dog ovoj igrici, koja je poznata po akciji, dodaje dopadljivost koja joj je nedostajala.

4. Life is Strange 2

U mnogim igrama psi su postavljeni u ključni dio priče. Life is Strange 2 uključuje nekoliko pasa u sistem dostignuća. Prvi susret sa psom je u prvoj epizodi igrice. Kako biste pronašli petu kolekcionarsku stvar, morate da se igrate dobacivanja sa simpatičnim psom. Kasnije, u trećoj epizodi, još jedan pas zahtijeva pažnju i maženje. U povratku, on vam donosi kolekcionarsku lobanju. Oba susreta igračima obezbjeđuju određena dostignuća.

3. Fable 3

Sada već “uspavana” franšiza je nekada bila jedan od stubova Xbox platforme kompanije Microsoft. Nakon predstavljanja bliskog pratioca u Fable 2, njegov nasljednik je u Fable 3 vratio mogućnost da povede sa sobom svog neodoljivog prijatelja. Jedna od zanimljivih stvari koju Fable igre omogućavaju igračima je promjena rase pasa kroz DLC. Promjena pomaže fanovima da se bolje povežu sa životinjom.

2. Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V možda nema najprijateljskije pse u video igricama, ali ih je igra puna. Ima mnogo pasmina koje se nasumično pojavljuju kroz igricu i misije, ali postoji i jedan bitan pas. Čop, rotvajler Lamara Dejvisa je prijateljski nastrojen prema Frenklinu i njegovim saveznicima. Čop možda ima lošu reputaciju zbog svojih vlasnika i njihove dresure. Međutim, ova pasmina je lojalna i voli stereotipne aktivnosti poput trikova i igre hvatanja lopte.

1. Fallout 4

Dogmit je možda ružno ime, ali zvijezda Fallout 4 je jedan od najkorisnijih i najvoljenijih pasa u novijim igricama. Njemački ovčar je odan svom gazdi u svim njegovim misijama i previše je neodoljiv da bi ga igrači ignorisali.

Igrači mogu povesi Dogmita sa sobom u svoje misije, što mu dozvoljava da zasija kao prava superzvijezda. Možda nije najsjajniji, ali Nik Valentin, Džon Henkok i Strong, nisu ni približno očaravajući kao ovaj pas.

Scroll to Top