Corona virus odgodio premijeru The Last of Us 2, ali tu je fantastični 1. dio

Dolazak na tržište jednog od najiščekivanijih naslova ove godine, The Last of Us 2, ponovo je prolongiran. Za sada nije poznat novi datum premijere ovog ostvarenja od kojeg mnogi imaju najveća očekivanja.

Ako je za utjehu, na web shopu 3D BOX-a se može nabaviti prvi dio ove nevjerovatno kvalitetne igre. Cijena je trenutno više nego pristupačna, pa u vrijeme izolacije, nije zgoreg ni podsjetiti se kako sve počinje dok čekamo nastavak.

Vijest o novom odgađanju premijere zvanično su potvrdili i Sony Interactive Entertainment, kao i razvojni tim Naughty Dog. Kao glavni razlog prolongiranja izlaska The Last of Us 2 navode pandemiju Corona virusa Covid-19. Obje kompanije su objasnile da usljed aktuelne krize, optimalna isporuka primjeraka igre nije moguća istovremeno u svim krajevima svijeta. Iz tog razloga čeka se neki bolji trenutak za objavu igre koja će, bez sumnje, konkurisati i za najbolju ove godine.

Po mišljenju mnogih, ovakva odluka je bila očekivana. Drugi, međutim, vijest smatraju iznenađenjem, jer nam ovih dana stižu brojne nove igre. Prvobitno je planirano da The Last of Us nastavak bude objavljen 21. februara ove godine. Naknadno je taj datum odgođen za 29. maj 2020, a sada je i to pomjereno.

S druge strane, Naughty Dog je pokušao da nas utješi navodeći da je igra skoro pa završena, javlja vgarena.net. Iz Naughty Dog studija poručuju kako se sada radi isključivo na peglanju posljednjih bagova The Last of Us 2 igre. Takođe je objašnjeno da zaposleni u ovom razvojnom timu trenutno rade od kuće, u samoizolaciji.

Za sada niko ne može ni da pretpostavi kada bismo mogli da očekujemo igru, odnosno da li će ona biti objavljena tokom juna, jula ili nešto kasnije. Eto prilike da Naghty Dog isporuči naslov sa najmanjim brojem bagova, šaljivo zaključuju na vgarena.net.

Scroll to Top