EKSKLUZIVNO Ovo je DualSense bežični kontroler za PlayStation 5 konzole

Bežični DualSense kontroler, nove funkcionalnosti i dorađenog dizajna, obilježiće gaming na dolazećim PlayStation 5 konzolama. Kompanija Sony odlučila je da fanove PlayStation gaminga širom svijeta već sada upozna sa izgledom nove generacije kontrolera.

Kampanja za PlayStation 5 se polako zahuktava, a ujedno označava i uzbudljivu prekretnicu. Naime, kompanija Sony odlučila je da DualSense kontrolere već počne isporučivati programerima koji u svoje igre implementiraju jedinstvene opcije. Međutim, Sony je odlučio da istovremeno na svom blogu ekskluzivno podijeli nekoliko fotografija novog kontrolera sa svojim fanovima.

„Htjeli smo da svi u PlayStation zajednici istovremeno dobiju mogućnost da pogledaju DualSense bežični kontroler. Takođe, želimo da svi čuju našu viziju kako će novi kontroler osvojiti više čula gamera dok komuniciraju s virtuelnim svjetovima u PS5 igrama. Opcije DualSense kontrolera, zajedno s PS5 Tempest 3D AudioTech-om, igračima će pružiti novi osjećaj uranjanja“, poručuju iz kompanije Sony.

Osjećaj uranjanja u igru sa novog DualSense kontrolera stizaće igračima i putem haptičkih povratnih informacija

Osjećaj uranjanja u igru sa novog DualSense kontrolera stizaće igračima i putem haptičkih povratnih informacija. Ova vrsta izazivanja osjećanja uronjenosti u igru daje gamerima razne snažne senzacije koje će osjetiti dok igraju. Zahvaljujući haptičkim unapređenjima, igrači će preko novog kontrolera dobijati poseban, realističan osjećaj kretanja i radnji u virtuelnom svijetu.

Na DualSense kontroleru uključeni su prilagodljivi okidači u L2 i R2 tipke, tako da uistinu možete osjetiti napetost i snagu svojih akcija. Dizajniran je i stvoren novi kontroler koji se ugrađuje u sadašnju generaciju, doprinoseći joj da postane novi lider gaming iskustava koja nam već decenijama obezbjeđuje Sony PlayStation.

U narednim danima vratićemo se DualSense bežičnom kontroleru i donijeti nove detalje u vezi njegovih praktičnih mogućnosti.

Scroll to Top