Poslije DualSense kontrolera, evo i prve fotografije PlayStation 5 konzole

Osvanula je prva fotografija Sony PlayStation 5 konzole za koju se pretpostavlja da će službeno biti predstavljena 4. juna 2020. Međutim, informacije iz izvora bliskih japanskoj kompaniji prenosi novinar portala VentureBeat, koji za njih nema i zvaničnu potvrdu.

Za razliku od PlayStation 5 konzole, DualSense kontroler 5. generacije je već predstavljen zvanično i, čini se, da mnogo obećava. Primjetno je izmijenjenog dizajna i prilagođen novim, poboljšanim funkcijama kojima je opremljen.

Izgled dolazeće, PlayStation 5 konzole, mnogima će biti iznenađujući, ali treba se prisjetiti zvaničnih najava o radikalnijoj promjeni njenog dizajna. Iako još nema službene potvrde da je ovo zaista najnovija konzola, mnogi vjeruju informacijama koje je javnosti predočio novinar poznat po nadimku Grubinator. Naime, on je i ranije ekskluzivno otkrio nekoliko informacija iz svijeta gaminga za koje se poslije ispostavilo da su tačne. Upravo zbog takve reputacije novinara sa dobrim i pouzdanim izvorima, mnogi mu i sada vjeruju.

Osim objavljene fotografije dolazeće PlayStation 5 konzole, o njenim specifikacijama još nema pouzdanih informacija. Fotografija koja je procurila u javnost prikazuje konzolu koja je u skladu sa izgledom DualSense kontrolera, kojem je dizajn značajno izmijenjen poslije četvrt vijeka.

Kako vama izgleda PlayStation 5 konzola, pod uslovom da objavljena fotografija predstavlja autentičan izgled dolazeće platforme za gaming kompanije Sony? Da li ste očekivali ovakav dizajn i smatrate li da je bolji od dizajna prethodnih generacija najpopularnije gaming konzole na svijetu?

Scroll to Top