Demoni su na Zemlji, Doom Eternal vas čeka u svim 3D BOX shopovima

Doom Eternal je nastavak žestoke borbe sa opakim demonima iz pakla koji su u ovom nastavku okupirali našu planetu Zemlju. Vremena se, dakle, mijenjaju, ali Doom je vječan. Na sva prodajna mjesta 3D BOX-a, uključujući i web shop, najnoviji naslov legendarnog FPS serijala za PS4 konzole je stigao prije nekoliko dana.

Doom iz 2016. ostavio je bez daha mnoge fanove žestoke pucnjave u krvavim obračunima sa silama zla. Već po prvim utiscima i recenzijama, Doom Eternal je nadmašio sva očekivanja i najvećih optimista među ljubiteljima ove franšize. S obzirom na ogromno iskustvo, razvojni studio ID Software je donio poboljšanja i još veća uzbuđenja u svim segmentima ove ludo dinamične igre.

Doom Eternal je nenadmašna kombinacija brzine i snage dok se u akcionoj pucnjavi borite prolazeći kroz sve dimenzije. Kao Doom Slayer vraćate se na Zemlju koja je izložena demonskoj invaziji. Sada imate jedinstvenu priliku da otkrijete porijeklo Slayera i spoznate njegovu neprekidnu misiju stvaranja haosa u kampanji za jednog igrača ili u intenzivnoj Battlemode akciji, novom gaming iskustvu 2-na-1.

Novi nivo akcione pucačine

Otkrićete sve načine na koje je studio ID Software doveo svoju kultnu seriju na novi nivo stvaranjem igre Doom Eternal. U najnovijem nastavku poznate pucačine razvojni studio donosi odličnu, brzu igru koja pomiče granice onoga što brza akciona pucačina može biti.

Jedna od najvećih promjena koju donosi Doom Eternal odnosi se na izmjene načina na koji se odvijaju bitke. Naravno, vaš je zadatak da i dalje raznovrsnim i ubitačnim oružjem pucate po ogromnim neprijateljima. Novom načinu borbe prilagođen je i novi komplet oružja i napada. Tu su sva vaša omiljena oružja: supersačmarica, raketni bacač, plazmička puška i mnoga druga koja se vraćaju u borbu.

Oružja u Doom Eternal su dobila nova poboljšanja za širenje haosa: normalna sačmarica sada ima razarajuću automatsku funkciju koja će utišati i najopasnije neprijatelje, a supersačmarica se sada može opremiti „kukom za meso“ kojom možete uhvatiti neprijatelja i brzo u njega ispaliti sačmu.

Doom Eternal pakao i raj

Da nema demona koje treba ubiti, to ne bi bio Doom. Legendarni neprijatelji kao što su Mancubus, Arachnotron i Cacodemon vraćaju se u bitku u Doom Eternal. Uz ove poznate, pakao je izbacio i mnoštvo novih odvratnih neprijatelja s jedinstvenim sposobnostima i snažnim oružjem.

Marsove satelite i dubine pakla dugogodišnji fanovi igre Doom vjerovatno poznaju bolje od vlastitog džepa. Iako ćete moći da ih posjetite u igri Doom Eternal, na raspolaganju vam je i mnoštvo novih svjetova koje možete istraživati. Osim pakla iz kojeg nadiru demoni, ovaj put imate priliku da otkrijete i kako izgleda Doom raj. Ipak, nije sve tako jednostavno kako bi neko bez Doom iskustva mogao da pomisli…

Scroll to Top