Poslije iPhone SE modela Apple priprema i jeftini novi iPad od 10.8 inča?

U drugoj polovini ove godine kompanija Apple planira da na tržište plasira svoj novi iPad dijagonale ekrana od 10.8 inča. Ovo tvrdi poznati analitičar Ming-Chi Kuo, poznat kao odličan poznavalac prilika i namjera u kalifornijskoj kompaniji. On čak tvrdi da će novi uređaj biti veoma pristupačne cijene, a da će u prvoj polovini 2021. biti predstavljen još jedan relativno jeftin model Apple tableta.

Kompanija Apple kao da je razvila novu strategiju prilagođenu novonastaloj situaciji prouzrokovanoj pandemijom Corona virusa. Upravo Kuo ukazuje na takvu mogućnost navodeći da će iPad 10.8 i iPad od 8.5 ili 9 inča, planiran za 2021, biti jeftiniji od svojih prethodnika.

Kuo vjeruje da će novi iPad modeli pratiti strategiju određenu za ovogodišnji iPhone SE uređaj, čiji je dolazak takođe najavio. Ta strategija podrazumijeva relativno nisku cijenu proizvoda uz primjenu najnovijih Apple čipova i drugih kompanijinih tehnologija.

Pored novih iPad modela, Kuo predviđa da će kompanija 2022. godine lansirati i Apple Glasses, naočale za proširenu realnost. Ranije najave ovog proizvoda bile su datirane za 2023. godinu, tako da ostaje da vidimo da li će se ove tvrdnje obistiniti. Dok čekamo dodatne informacije koje bi mogle da potvrde dolazak novih Apple iPad uređaja, vrijedi se podsjetiti i nekih starijih. Kao istaknuti partner Apple brenda za BiH, 3D BOX u redovnoj ponudi ima veliki izbor iPad i iPhone uređaja po najpristupačnijim cijenama u BiH. Pored toga, 3D BOX nudi i druge značajne pogodnosti za kupce i korisnike Apple uređaja. Obezbijeđen servis, bogat izbor dodatne Apple opreme, produžena garancija, mogućnost kupovine na rate, povrat PDV-a neke su od najznačajnijih pogodnosti.

Scroll to Top