Baka Gamer (90) obožava GTA i snima klipove za YouTube (Video)

Baka Gamer nije baš uobičajena pojava u svijetu video igara, ali Japanka Hamako Mori se na to ne osvrće. Ona gaming obožava, igre vrti po cijelu noć, naročito voli Grand Theft Auto i, da – ima 90 godina!

Baka Gamer (Gamer Grandma), kako je mnogi zovu, sa igranjem igrica je počela kad je imala 51 godinu. Bilo je to daleke 1981. godine, kada je gaming industrija kakvu danas poznajemo bila još u povojima. Još fascinantnije je da je Hamako Mori svoj YouTube kanal, na kojem objavljuje 4 video-klipa mjesečno, pokrenula 2015. godine, prenosi telegraf.rs.

Baka Gamer je, sa svojih 90 godina, zvanično najstariji gaming YouTuber na svijetu. To dokazuje i mjesto koje je zaslužila u Ginisovoj knjizi rekorda. Hamako ima 250.000 pratilaca na YouTube-u.

U njenim klipovima se može vidjeti mnogo toga, piše CNN, od raspakivanja konzola i gamer-skih gedžeta, do demonstracije ozbiljnih igračkih vještina. Baka Gamer prikazuje i svoje favorite, a omiljena igra joj je kultni Grand Theft Auto.

A kada sabere sva svoja devetodecenijska životna iskustva, Baka Gamer sa zadovoljstvom ističe da joj igranje i snimanje videa za YouTube predstavljaju pravo uživanje u životu.

Štaviše, Baka Gamer u svojim klipovima često priznaje ne može da prestane da igra. „Ponekada se zaigram, pa ne stajem do dva sata ujutru. Pogotovo kada igram Dauntless. To je veoma zabavno, pa nije fer da se samo djeca igraju“, kaže Hamako Mori.

Osim što obožava da igra igrice, Baka Gamer je i veliki kolekcionar konzola za igranje. Prvi primjerak u njenoj kolekciji je Cassette Vision, nastala davne 1981. godine kada je Hamako mori i otkrila čari gaminga. Kasnije je svoju kolekciju PlayStation konzola i drugih platformi za video igre dodatno proširila. Nema sumnje da s velikim nestrpljenjem očekuje i PS5.

Scroll to Top