Xiaomi zakazao predstavljanje Mi Band 5 pametne narukvice za 11. jun

Pametna fitness narukvica Mi Band 5 zvanično će biti predstavljena 11. juna, potvrđeno je iz kompanije Xiaomi. Očekuje se da će nova generacija ove popularne pametne narukvice donijeti i neka suštinska poboljšanja oslonjena na najnovije tehnologije.

Ako je vjerovati glasinama, pominje se da će nova fitness narukvica, između ostalog, imati funkciju daljinske kontrole kamere na telefonu. Ta funkcija bi trebalo da unaprijedi vezu između korisnikovih uređaja i značajno olakša i unaprijedi korišćenje fitness trackera i smartfona.

Veći ekran, nove funkcije Mi Band 5

Budući da Xiaomi zvanično još nije govorio o detaljima i mogućnostima Mi Band 5 fitness trackera, još se oslanjamo na dobro obaviještene izvore. Ti izvori tvrde da će najnovija pametna narukvica Xiaomi brenda imati niz novih funkcija. Navodno, ugrađen je novi senzor za mjerenje saturacije kiseonika u krvi. Tu je sada, kako se tvrdi, i podrška za Alexa asistenta i NFC čip koji će raditi i van Kine.

Ekran će, prema navodima, biti povećan sa 0.95 na 1.2 inča, ali će imati tanje okvire, prenosi balkanandroid.com. Pored toga, pominje se i novi “plug-in” tip punjača. Na kraju, procurjele informacije sugerišu da će Xiaomi Mi Band 5 moći da prati pet novih modova vježbanja. To su, kako se navodi, joga, rad na spravama za aerobni trening, veslanje, bicikl u zatvorenom i preskakanje konopca.

Mi Smart Band 4 u 3D BOX-u 99 KM

Ako nasljednik Mi Band 4 modela zaista dobija sva navedena poboljšanja, biće to sjajna stvar, naročito ako se uzme u obzir velika nadogradnja “četvorke”. Do dolaska najnovijeg Xiaomi fitness trackera, vrijedi podsjetiti i na velike mogućnosti „četvorke“, koja ne košta ni punih 100 KM.

Na Mi Smart Band 4 pametnoj narukvici dominira fantastični AMOLED ekran u boji, dijagonale 0.95 inča. Ovaj model ima čak 77 raznovrsnih tema za dodatnu personalizaciju. Lijepo naliježe na ručni zglob zahvaljujući ne samo unaprijeđenom dizajnu, već i mekanoj, zamjenjivoj silikonskoj narukvici. S obzirom na visoki kvalitet „četvorke“, vjerujemo da će dodatno unaprijeđeni Mi Band 5 biti najveći prodajni hit predstojećeg ljeta.

Scroll to Top