Stiže iOS 14, iPhone uređaji dobijaju funkciju snimanja svakog razgovora?

Na iPhone uređaje uskoro stiže nova verzija poboljšanog operativnog sistema, iOS 14, a glavna atrakcija je funkcija snimanja svih razgovora. Ovo se jasno da zaključiti iz navodne najave predstavljanja novog operativnog sistema koji kompanija Apple planira uskoro da održi.

Naime, screenshot koji je objavila kineska IT zajednica IT Home prikazuje izgled iOS 14 s akcentom na funkciju snimanja razgovora. Ako je riječ o autentičnoj objavi koja je procurila u javnost prije nego što je planirano, snimanje razgovora je maksimalno pojednostavljeno. Dovljno će biti, navodno, samo da se ponuđena opcija uključi i biće u trajnoj funkciji, odnosno snimaće sve razgovore, sve dok korisnik ne odluči da je isključi. I ne samo što će biti omogućeno snimanje običnih razgovora već i FaceTime poziva.

Apple štiti privatnost korisnika

Dosadašnje spekulacije da Apple uvodi opciju snimanja razgovora na iPhone uređaje putem iOS 14, izazvale su oprečne komentare u javnosti. Oni koji u svemu vide neku teoriju zavjere vide je i ovdje, neosnovano se plašeći dodatnog ugrožavanja privatnosti korisnika. Budući da je Apple do sada uvijek bio veoma posvećen zaštiti korisnika njihovih uređaja, nema sumnje da je i ovaj put tako.

Najnovije informacije iz pouzdanih izvora govore, naime, da iOS 14 donosi funkciju snimanja razgovora o kojoj će biti obaviješten svako ko uspostavi kontakt s korisnikom iPhonea kod kojeg je opcija snimanja uključena. To već sasvim osporava tvrdnje da se otvara prostor za zloupotrebe, jer svako će biti obaviješten o snimanju razgovora. S druge strane, korisnik ove usluge stiče privilegiju da vodi pristojne, konkretne, uljudne razgovore, jer oni koji bi bili neprijatni ili nekulturni, ugrišće se za jezik kada čuju da se razgovor snima.

Svi korisnici iOS 13 dobijaju iOS 14

Ovo bi ujedno bio odgovor i onima koji ističu da opciju snimanja razgovora danas ima i svaki malo bolji kineski telefon. Tačno je, dakle, da mnogi telefoni danas imaju opciju snimanja razgovora, ali kada stigne iOS 14 na iPhone uređaje, vidjećemo prvi put optimalne mogućnosti takve funkcije, uz sve mjere zaštite.

Prema još nezvaničnim izvještajima, iOS 14 bi trebalo da bude podržan na svim uređajima koji trenutno koriste iOS 13.

Scroll to Top