Samsung stvorio nevjerovatno moćan Galaxy Note20 Ultra telefon (Video)

Samsung je na svom sajtu nakratko objavio ekskluzivnu fotografiju dolazećeg Galaxy Note20 Ultra modela smartfona. Fotografija je brzo povučena, ali daleko od toga da je ostala neprimijećena. Najjači prvi utisak izgleda da je ostavila boja uređaja za koju neki tvrde da je zlatna, dok drugi vjeruju da je bakarna.

The Verge navodi da je neko vjerovatno slučajno stavio slike na rusku veb lokaciju Samsung kompanije, koje su potom povučene. Međutim, isti izvor napominje da se objavljene slike poklapaju sa ranijim izvorima. Ti izvori su, naime, nedavno objavili fotografije silikonskih maski za Note20 i Note20 Ultra.

U međuvremenu se pojavio i video na kojem je, navodno, predstavljen izgled dolazećeg flagship modela smartfona Samsung brenda. Na snimku je prikazan kompletan izgled Galaxy Note20 Ultra smartfona, uključujući i S-Pen, pametnu olovku nove generacije.

Premijera Note20 Ultra krajem ljeta?

Samsung obično predstavlja novu Note seriju krajem ljeta, pa je moguće da ćemo uskoro definitivno znati šta je od do sada objavljenih informacija tačno. Do tada, podsjetimo se i na dosadašnje informacije o navodnim specifikacijama Galaxy Note20 Ultra i drugih modela dolazeće Note serije.

Dakle, Samsung Galaxy Note20 Ultra će imati Infinity-O ekran s kamerom u centru gornjeg dijela, objavio je mondo.rs. Ivice uređaja su ekstremno tanke, uz minimalno zakrivljenu lijevu i desnu ivicu ekrana. Dimenzije telefona su navodno 165×77,2×7,6 milimetara, što dolazeći flagship model stavlja između Galaxy Note10+, od kojeg je veći i Galaxy S20 Ultra, od kojeg je kompaktniji.

Korisnici S-Pen pametne olovke će vjerovatno biti zadovoljni smanjivanjem zakrivljenja lijeve i desne njene ivice, jer to znači bolje pisanje i veću površinu djelovanja olovke. Prema dosadašnjim informacijama izvora, Samsung će konačno, kao i Apple, napraviti Note20 seriju od nerđajućeg čelika, a sprijeda i pozadi će biti postavljena vrhunska Gorilla Glass 6 zaštita. Lijevi bok Note20 Ultra uređaja će biti bez tastera. Na desnom će donji taster biti programabilan i ponudiće korisnicima više izbora prilikom podešavanja opcija.

Naravno, Samsung će zadržati stereo zvučnike, po čijem odličnom kvalitetu je Note serija poznata. Kod Galaxy Note20 Ultra modela, a vjerovatno i ostalih modela iz serije, promijenjeno je i ležište S-Pena. Ono je sada s desnog donjeg dijela pomjereno na lijevi donji dio.

Brutalno moćne specifikacije

Galaxy Note20 Ultra će imati novi čipset za Evropu i Aziju, a biće to, navodno, Exynos 992. SAD, Kanada i još neki regioni dobiće Snapdragon 865 čipset. Unutra je i 12 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Ekran će, očekivano, biti nenadmašni Dynamic Super AMOLED dijagonale 6,9 ili čak sedam inča, uz osvježavanje do 120 herca.

Prema dostupnim podacima, baterija je kapaciteta 4.500 mAh u Note20 Ultra modelu i podržava brzo punjenje od 45 vati, bežično punjenje i punjenje drugih uređaja bežičnim putem. Kao i ostali moderni Samsung telefoni i ovaj će doći sa Android 10 operativnim sistemom i Samsung One UI 2.1 korisničkim interfejsom.

Zanimljivo je da će kamera kod Galaxy Note20 Ultra uređaja biti još veća i još više ispupčena, nego na Galaxy S20 Ultra modelu. Glavna kamera je rezolucije 108 MP, ali neće biti podrške za Space Zoom od 100x ili je Samsung spremio nešto novo u tom pogledu. Kamera će imati 3D ToF senzor i još tri, među kojima je i širokougaona kamera, kao i periskop kamera. Sve se nalaze u modulu iza stilizovanih srebrnih krugova, koji izgledaju drugačije nego na pređašnjim Note uređajima.

Scroll to Top