LUDO I BRZO Tip na električnom skuteru juri kroz Beograd 80 km/h (Video)

Na društvenim mrežama kruži snimak na kome se vidi vozač električnog skutera koji, kako se navodi, juri autoputem kroz Beograd brzinom od 80 km/h! Ovo potpuno neodgovorno i opasno ponašanje u saobraćaju zaslužuje svaku osudu, jer pored rizičnog kretanja autoputem na dvotočkašu, očigledno je da je na električnom skuteru ponešto i dorađivano kako bi razvijao brzinu znatno veću od one koju je predvidio proizvođač.

Luda i brza vožnja na električnom skuteru nanosi štetu svim istinskim fanovima ovog urbanog i modernog prevoznog sredstva za sve uzraste. Upravo neodgovorni pojedinci primoravaju vlasti da zakonski regulišu korišćenje ovih dvotočkaša, a kada zakoni budu doneseni, možda će biti rigorozniji nego što očekujemo.

U Srbiji, u kojoj je nastao pomenuti snimak, novi Zakon o bezbjednosti saobraćaja predviđa da i ova oblast bude uređena. Na tome radi radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova, a očekuje se da će prijedlog tog zakona biti gotov do kraja godine. Slično se razmišlja i u BiH pa će se vožnja na električnom skuteru odrediti zakonom što neće biti loše ako u obzir budu uzete sve činjenice u vezi ovog jednostavnog, lako sklopivog i nosivog prevoznog sredstva.

https://www.facebook.com/CenterDBA/videos/2861056697550159/
Scroll to Top