Minecraft za PS4 konzole ovog mjeseca dobija podršku za PS VR

Minecraft će u ovom mjesecu dobiti pristup novoj, VR funkcionalnosti, potvrdio je Mojang Studios, kreator ove globalno popularne igre. Novi apdejt će omogućiti da u potpunosti uživate u ovoj igri, navodi se na PlayStation blogu.

Mojang Studios razvojni tim će uskoro dodati nove mogućnosti i opcije u Minecraft koji se rado igra širom svijeta, a odnedavno se koristi i kao edukativna alatka, podsjeća PC Press. Mnogi američki učenici dobili su priliku da lekcije otkrivaju tako što istražuju mapu svijeta, slično kao što se radi u osnovnoj igri. Posebno je zanimljivo kada se otkrivaju elementi periodnog sistema, što je dosta hvaljeno u proteklom periodu od strane nastavnika hemije.

Podrška za PS VR stići će putem zakrpe za glavnu Minecraft igru. Svi koji imaju ovu igru na PlayStation 4, automatski će dobiti tu zakrpu i dobiti pristup novoj VR funkcionalnosti. Naravno, biće vam potrebna PS VR postavka da biste je koristili.

Postoji mnogo novih podešavanja i smjernica da biste VR iskustvo mogli da prilagodite svojim potrebama. Postoje i dva glavna načina na koje možete igrati igru u VR-u: Immersive i Living Room režim. Baš kao i u glavnoj Minecraft igri, igrači koriste DualShock 4 kontroler da bi se kretali i radili sve što je potrebno u igri.

Scroll to Top