Ampere Analysis: PS5 će biti prodavaniji od obe nove Xbox konzole zajedno

Sony PS5 će biti bar dvostruko prodavaniji od obe nove Xbox konzole zajedno, tvrde analitičari agencije Ampere Analysis. Prema mišljenju ove agencije, glavnog istraživača u segmentu konzola i gaminga, Sony će na većini tržišta nadjačati Microsoft Billa Gatesa odnosom od najmanje 2:1.

Prognoze ne idu na ruku kompaniji Microsoft, jer analitičari smatraju da Sony ima nedostižnu prednost zahvaljujući velikom broju ekskluzivnih igara! Ampere Analysis podsjeća da su mnoge od tih ekskluziva već najavljene i da ih mnogi s nestrpljenjem čekaju. Uskoro možemo očekivati i prve rezultate Pre-order rezervacija nekih od tih ekskluziva. Vjerujemo da će mnogi iskoristiti atraktivne bonuse i nižu cijenu tih ekskluziva koje donosi Pre-order, odnosno pretprodaja dolazećih naslova top klase.

Ampere Analysis navodi da je Sony vukao mudre poteze pred kraj glavnog ciklusa PS4 konzole, pa su The Last of Us 2 i Ghost of Tsushima pomogli u vezivanju igrača za PlayStation. Tako nešto Xbox, kao proizvod kompanije Microsoft Billa Gatesa, odavno nema.

Na osnovu svega navedenog i još nekih parametara uočenih istraživanjem, Ampere Analysis smatra da će do 2024. godine Sony prodati oko 68 miliona PS5 konzola, dok će Microsoft prodati najviše oko 45 miliona Xbox jedinica. Drugim riječima, Microsoft jednostavno nema dovoljno aduta u rukavu u vidu ekskluziva da bi se čak i približio Sony-ju.

Na kraju, Ampere Analysis podvlači i cijenu kao bitan faktor, prenosi Mondo. S obzirom na istraženi odnos snaga, Sony, koji još nije saopštio koliko će da koštaju dolazeće PS5 konzole, trebalo bi da za njih odredi drastično veću cijenu od one od 499 evra za novi Xbox Series X, odnosno 299 evra za Xbox Series S, pa da se tok navedenih predviđanja značajnije promijeni.

Scroll to Top