Apple iPhone 12 telefoni će napokon biti predstavljeni 13. oktobra

Apple iPhone 12 serija smartfona će zvanično biti predstavljena 13. oktobra u 19 časova po našem vremenu. Očekuje se promocija četiri nova modela koji će, naravno, podržavati i 5G mrežu. Uprkos jednomjesečnom kašnjenju promocije, na koju smo prethodnih godina navikli da bude u prvoj polovini septembra, interesovanje za ovaj događaj ni najmanje nije splasnulo.

Najavljeni događaj kompanije Apple biće održan s fokusom na nove telefone, koji će se, između ostalog, razlikovati i po veličini ekrana. Najmanji model, navodno, biće iPhone 12 Mini, s dijagonalom ekrana od 5.4 inča. Zatim su tu i dva modela iste dijagonale ekrana od 6.1 inč – Apple iPhone 12 i iPhone 12 Pro. Najveći, najkompletniji i najskuplji model biće iPhone 12 Pro Max s dijagonalom ekrana od 6.7 inča.

Sva četiri Apple iPhone 12 telefona će imati OLED displej, Face ID opciju, kao i kameru sa TrueDepth tehnologijom na ekranu. Ovo će biti prvi put da Apple koristi OLED displej tehnologiju za iPhone telefone. Očekuje se da Apple predstavi i podršku za super brzu 5G bežičnu konekciju.

Sve nove Apple iPhone 12 uređaje pokretaće najnovija generacija Apple procesora A14 Bionic. Nova linija iPhone telefona će po dizajnu podsjećati i na iPad Pro, pošto će imati zaobljene ivice. Ovi telefoni će dobiti i LiDAR kamere koje koriste infracrveno svjetlo. Zahvaljujući ovim kamerama, koje su u mogućnosti da prikupe potrebne podatke o predmetu fotografisanja, bolje će se izračunavati dubina polja i poboljšavati karakteristike proširene realnosti.

iPhone 12 će biti prva serija smartfona koji će biti predstavljena samo online. Naime, najavljeni virtuelni događaj će biti upriličen iz više prostorija Stiv Džobs teatra kompanije Apple i sadržaće puno elemenata proširene realnosti i onlajn demonstracija, prenosi mondo.rs.

Scroll to Top