Fantastični Ghost of Tsushima dobija ekspanziju, a možda i nastavak?

Ghost of Tsushima, posljednja velika Sony ekskluziva za PlayStation 4 generaciju, dobiće proširenu priču, a možda i cijeli nastavak. Kulminaciju PS4 generacije, prikazanu u ovom fantastičnom ostvarenju, obilježili su napredna grafika, raznovrsan gameplay i odlična priča o feudalnom Japanu. Ne bi, dakle, bilo nikakvo iznenađenje da u dolazećoj PlayStation 5 eri dočekamo i Ghost of Tsushima 2.

Zasluge za remek-djelo pod nazivom Ghost of Tsushima idu studiju Sucker Punch, koji, čini se, ima nove velike planove. Ne praveći pauzu nakon izdavanja po mnogima najbolje PS4 igre ikada, Sucker Punch se već “naoružava” za novi projekat. To saznajemo iz oglasa za posao, objavljenih od strane samog studija, u kojima se traga za piscem narativa i outsource umjetnikom, prenosi b92.

Naravno, prvo bi se pomislilo da je riječ o bilo kojem drugom projektu, pošto Sucker Punch iza sebe ima mnogo naslova. Međutim, u opisu pozicija koje se traže, zahtijeva se da kandidat posjeduje poznavanje istorije i tradicionalne kulture Japana. Spomen Japana kao države dosta implicira da se stvarno radi na Ghost of Tsushima 2, ili kako će se nastavak već zvati, što je odlična vijest za sve novostečene fanove.

Materijala za nastavak Ghost of Tsushima svakako ima. Naime, druga invazija Mongola događa se nakon radnje u prvom dijelu i radi se o daleko jačoj invaziji, sa više zahvaćenih teritorija. To može da znači da će nastavak imati i veću mapu. Postoji, doduše, i vjerovatnoća da se možda radi na ekspanziji za prvu video-igru, koja bi dodatno proširila avanturu.

Bilo kako bilo, moraćemo da sačekamo zvaničnu potvrdu, jer ovdje je riječ o izuzetno ranim fazama produkcije. Ipak, dobro je što će Ghost of Tsushima biti dostupan za Playstation 5 i što postoji besplatna multiplayer kampanja.

Scroll to Top