PlayStation 4 ne odlazi u istoriju sve dok fanovi ne odluče drugačije

Prodaja PlayStation 4 konzola i igara za 4. generaciju gaming platforme ne jenjava uprkos dolasku PlayStation 5 već u ovom mjesecu. PS4 naslovi takođe se odlično prodaju iako na tržište već stižu i oni za 5. generaciju konzola.

Samo tokom ljeta ove godine PlayStation 4 konzole su prodate u više od 3 miliona primjeraka. Do sada je prodato oko 113.6 miliona PS4 konzola, ali mnogo je i onih koji se tek sada odlučuju da je kupe. Više je razloga za to, ali pored nespornog kvaliteta ove gaming platforme, činjenica je da joj i cijena pada pred dolaskom PS5.

Sony je definitivno napravio odličan posao objavom nekoliko superekskluziva ove godine za PlayStation 4. Posljednje dvije, The Last of Us 2 i Ghost of Tsushima pripadaju top klasi naslova za PS4. Tu su sada i PS4 igre koje će moći da se nadograde za PS5 konzole. Jedan od takvih naslova je FIFA 21.

Od dolaska PlayStation 4 konzole na tržište pa do danas prodato je oko milijardu i po igara za ovu gaming platformu. Zaista impresivan broj koji sam po sebi govori koliko je Sony imao uspjeha sa ekskluzivama objavljenim u prethodnih 7 godina. Analitičar Danijel Ahmad izračunao je da svaki korisnik PS4 konzole u prosjeku posjeduje 13 PS4 igara, prenosi Play! Zine.

I kada se Sony Playstation 5 pojavi, PS4 će bar još neko vrijeme ostati prvi izbor za mnoge. Pod otežanim uslovima proizvodnje i distribucije usljed pandemije Corona virusa, u početku se, naime, očekuje nestašica novih konzola. Međutim, Sony istovremeno nastavlja sa izdavanjem atraktivnih video-igara za PS4. Do kada će to trajati, pitaće se i fanovi upravo ove 4. generacije najpopularnije konzole na svijetu.

Scroll to Top