PS5 Slim konzola bi mogla biti najjači adut kompanije Sony na tržištu (Video)

PS5 Slim konzola do sada nigdje nije pominjana, ali najednom su se pojavile spekulacije i o njenom pojavljivanju na tržištu. Spekuliše se da bi upravo taj model mogao da donese ključnu prevagu na tržištu u korist Sony PlayStation brenda. O čemu se zapravo radi?

Priču o PS5 Slim konzoli potakli su video i fotografije njenog navodnog izgleda u bijeloj, ali i crnoj boji. Zanimljivo je da se uz bijelu Slim konzolu prikazuje bijeli DualSense kontroler, ali prikazana je i crna Slim konzola sa crnim DualSense kontrolerom. Video je postavio Holanđanin Jermaine Smit, poznatiji kao Concept Creator, koji nam sugeriše šta još možemo očekivati od japanske kompanije.

Sony će se držati tradicije?

Izrada PS5 Slim konzole nije bez smisla, jer Slim konzola i kod još aktuelne 4. generacije bilježi uspjeh u prodaji. To najviše ima veze sa njenim dimenzijama, memorijom, performansama i, naravno, cijenom. Ako se Sony i dalje oslanja na tradiciju, najnovija Slim konzola će biti iste jačine kao osnovni PS5 model, ali će imati više memorije. A cijena? Cijena bi mogla da bude čak i nešto niža od osnovnog modela.

Dosadašnje iskustvo sa Sony PlayStation brendom govori nam da će PS5 Slim konzola biti manja, tanja i jeftinija od osnovnog PS5 modela. Međutim, kad su performanse u pitanju, ne bi smjela da bude ništa slabija. Naprotiv, očekuje se da bude čak i bolja. A sa Slim konzolom u paru obično ide i Pro verzija iste gaming platforme, sa dodatnom snagom i još boljim performansama.

Prije PS5 Slim moguć i PS VR 2

Ono što nam je Concept Creator prikazao će vjerovatno uskoro biti i zvanično potvrđeno. Međutim, PS5 Slim i Pro verziju najnovije konzole ne treba da očekujemo prije 2023. godine. Sony sada, navodno, želi da se fokusira na uspjeh osnovnih modela – PS5 i PS5 Digital Edition. Ako Sony nije bitnije mijenjao strategiju u odnosu na PS4 „mašineriju“, 2021. možemo u prodaji očekivati i PlayStation VR 2.

U svakom slučaju, čini se da je Sony pripremio tržišnu strategiju koja u svakoj varijanti treba da im zadrži prednost. Ta prednost se prvenstveno odnosi na glavnog konkurenta – nove Xbox konzole kompanije Microsoft. PS5 Slim i PS5 Pro su kao najjači aduti koje će Sony u pravom trenutku izvući iz rukava kako bi zadržao dominaciju na globalnom gaming tržištu. Xbox Series S i Series X tu jednostavno neće moći da pariraju.

Scroll to Top