Resident Evil Village za PS5, ali i za PS4 stiže 7. maja (Trailer)

Resident Evil Village za PS5 ali i PS4 konzole moći ćemo da zaigramo već 7. maja ove godine. Ovo je potvrđeno iz samog studija Capcom, kreatora ove izuzetne franšize koja upravo obilježava četvrt vijeka postojanja. Ultrarealističnu grafiku u 8. nastavku pokreće RE Engine, a objavljeni traileri ne ostavljaju dilemu da dolazeća igra predstavlja čisti vrhunac u cjelokupnoj gaming industriji.

Ambijent napetosti i nespokoja, škripa vrata i koraci od kojih podilazi jeza, brutalno zavodljive ali opake vještice karakterističnog smijeha, snijegom zavejano seoce uz zlokobni zamak, muzika koja kao da najavljuje strašne nevolje, agresivne spodobe iz srca tame… Resident Evil Village donosi atmosferu koja bi sasvim lako mogla da se preseli i u vaše snove.

Resident Evil Village donosi i mnoštvo novih uzbuđenja, a grafika je do te mjere realistična da pruža sasvim novo igračko iskustvo. U ovoj najnovijoj generaciji majstorskog horora, glavni junak Biohazarda Ethan Winters je i dalje tu.

Village je priča smještena nekoliko godina nakon užasnih događaja koji obilježavaju od kritike hvaljeni Biohazard Resident Evil 7. Ethan Winters i njegova supruga Mia žive mirno na novom mjestu, oslobođeni prošlih noćnih mora. Miran život sa suprugom, Ethan je započeo poslije čudesnog izvlačenja žive glave u incidentnim događajima na imanju Baker. Bračni par pod zaštitom BSAA, koji je dobio i prinovu, trebalo bi da se osjeća spokojno. Međutim, kakav bi ovo horor bio da stvari ne krenu po zlu?

Uz novi trailer prikazan je i gameplay koji se fokusira na samu akciju. Gameplay Resident Evil Village otkriva da će stil inventara iz Residen Evil 4 biti prisutan i ovdje, kao i mehanika kraftovanja oružja. The Duke je karakter koji će nas isto podsjećati na RE4 korijene, navodi play! zine. The Duke je prodavac koji će se pojavljivati na raznim lokacijama, uvijek spreman da vam proda nešto. Uz pravu cijenu, podrazumijeva se.

Scroll to Top