PlayStation VR za PS5 konzole obećava nevjerovatno gaming iskustvo

PlayStation VR kontroler za PS5 obezbjeđuje posve nove mogućnosti za još veće uranjanje u virtuelnu realnost najpopularnijeg gaminga na svijetu. Još sveobuhvatnije haptičke povratne informacije, otkrivanje dodira u virtuelnom svijetu prstima i potpuno novi ergonomski dizajn glavne su odlike novog PS VR kontrolera.

PlayStation je potvrdio da uveliko radi na razvoju nove PS VR generacije koja treba da upotpuni novo gaming iskustvo na PS5 konzolama. S tim u vezi upravo je predstavljen novi PlayStation VR kontroler koji obećava snažno povezivanje s virtuelnim svijetom. Novi kontroler imaće ključnu ulogu u pružanju VR iskustva korisnicima PS5 konzola. On ispunjava misiju postizanja mnogo dubljeg osjećaja prisutnosti i snažnog osjećaja uranjanja u VR iskustva.

Novi PlayStation VR kontroler se nadovezuje na inovacije postignute na bežičnom DualSense kontroleru u pogledu osjećaja igre putem dodira. Međutim, prva stvar koju ćete primijetiti kod novog VR kontrolera je njegov revolucionarno novi, jedinstveni dizajn. Postignuta je savršena ergonomija za sasvim prirodno držanje kontrolera dok su palčevi tačno tamo gdje i ključni tasteri za igru.

Novi PlayStation VR kontroler vam pruža visok stepen slobode pokreta. Zapravo, ne postoje ograničenja u načinu na koji pomjerate ruke što omogućava potpuno uranjanje u virtuelnu realnost. Kontroleri za obe ruke su uravnoteženi i pružaju maksimalnu udobnost prilikom držanja. Kreiranju jedinstvenog dizajna prethodile su godine istraživanja i upoznavanja navika igrača. Rezultat je ovaj revolucionarni dizajn koji će promijeniti način na koji se igraju VR igre.

Haptičke informacije za potpuno uranjanje u VR

PlayStation VR kontroler nove generacije omogućuje igračima da osjete i komuniciraju s igrama na mnogo visceralniji način. I lijevi i desni kontroler imaju adaptivne okidače slične onima na DualSense kontroleru. Ako ste već isprobali PS5, već ste otkrili dio te napetosti u tipkama L2 ili R2 kada ih pritisnete. Na primjer, to se dobro osjeti kada povlačite luk kako biste ispalili strijelu. Takva vrsta mehanike i haptike na VR-u podiže gaming iskustvo na novi nivo.

Novi PlayStation VR kontroler će imati haptičke povratne informacije optimizovane za svoj oblik. Svaki osjećaj iz virtuelnog svijeta biće još naglašeniji, puniji i nijansiraniji. Kada prolazite kroz stjenovitu pustinju ili razmjenjujete udarce u borbi osjetićete razliku. Dobićete sasvim novo, nevjerovatno unaprijeđeno vizuelno i audio iskustvo koje je u središtu nove genracije VR-a.

PlayStation, naravno, i dalje radi na razvoju nove generacije PS VR-a, ali obećava da će ovaj novi sistem definitivno upotpuniti gaming iskustvo na PS5 konzolama. Doduše, ove godine se to neće dogoditi, ali već naredne PS VR za PS5 bi mogao biti spreman.

Scroll to Top